"OVO JE NEŠTO O ČEMU SAM SANJALA JOŠ OD MALENA" Sabalenka potpuno van sebe nakon što je preuzela tron! Njenoj sreći nema kraja
Foto: AP Photo/Alberto Pezzali

oduševljenje

"OVO JE NEŠTO O ČEMU SAM SANJALA JOŠ OD MALENA" Sabalenka potpuno van sebe nakon što je preuzela tron! Njenoj sreći nema kraja

Tenis -

Beloruska teniserka Arina Sabalenka izjavila je danas da je preuzimanje prvog mesta na WTA listi "savršena nagrada za naporan rad".

"Doći na broj jedan WTA liste je nešto o čemu sam sanjala još od malena, otkako sam počela da igram tenis", rekla je Sabalenka za sajt WTA.

Nakon što je Poljakinja Iga Švjontek poražena u osmini finala Otvorenog prvenstva SAD, Sabalenka će od 11. septembra preuzeti mesto broj jedan na WTA listi.

Ova 25-godišnja Beloruskinja će biti 29. teniserka koja je stigla do prve pozicije na WTA listi. Ona će ujedno biti i tek osma teniserka koja je tokom svoje karijere držala prvo mesto i u singlu i u dublu, pošto je na vrhu dubl rang-liste bila u februaru 2021. godine.

"Ova godina je neverovatna za mene i moj tim i ovo je savršena nagrada za sav naš naporan rad", rekla je Sabalenka.

"Neverovatan je osećaj pridružiti se sjajnoj listi teniserki koje su to uspele i za mene je velika čast što se mogu nazvati svetskim brojem jedan u pojedinačnoj konkurenciji", dodala je ona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track