SRBIN MU NE IZBIJA IZ GLAVE - ŽELI FINALE SA NOVAKOM! Alkaraz uništio Zvereva, pa poručio: Jedan meč me deli od Đokovića!
Foto: COREY SIPKIN / AFP / Profimedia

us open

SRBIN MU NE IZBIJA IZ GLAVE - ŽELI FINALE SA NOVAKOM! Alkaraz uništio Zvereva, pa poručio: Jedan meč me deli od Đokovića!

Tenis -

Španski teniser Karlos Alkaraz priznao je da priželjkuje finale sa srpskim teniserom Novakom Đokovićem.

Da bi došlo do okršaja Đokovića i Alkaraza u finalu US opena potrebno je da Španac savlada Danila Medvedeva, a Nole mladog američkog tenisera Bena Šeltona.

"Očigledno je da je duel sa Novakom mnogo bliže nego na početku turnira. Samo nas jedan meč deli od potencijalnog finala. Bilo bi sjajno igrati u finalu protiv Novaka ovde u Njujorku, ali obojica imamo veoma teška polufinala, pa ćemo videti. Ali naravno da se obojica radujemo potencijalnom finalu", priznao je Alkaraz.

Španac, koji brani titulu u Njujorku, ističe da je sada daleko zreliji igrač nego prošle sezone.

"Mnogo sam porastao od prošle godine. Prošle godine sam prvi put igrao polufinale grend slema, sada ću igrati četvrto. Imam osećaj da sam potpuno drugačiji igrač. Nije važno što sam prošle godine osvojio prvi grend slem, pobedio u prvom polufinalu i finalu. Sada se osećam zrelije. Bolje se nosim sa pritiskom bilo kakve vrste u tim momentima. Osećam se drugačije i kao osoba i kao igrač", smatra Alkaraz.

Kurir sport/B92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track