TRESE SE ŠPANIJA PRED SPEKTAKL! SVI ŽELE MEČ NOVAKA I ALKARAZA: Evo kada će do njega da dođe
Foto: ITF

dejvis kup

TRESE SE ŠPANIJA PRED SPEKTAKL! SVI ŽELE MEČ NOVAKA I ALKARAZA: Evo kada će do njega da dođe

Tenis -

Grupna faza ovogodišnjeg finala Dejvis Kupa se odigrava sledeće nedelje – Srbija i Španija najveći favoriti u Valensiji

Dvorana „Pabeljon Fuente De San Luis“ u Valensiji ubrzano se priprema da već od ove subote ugosti prve tenisere iz četiri reprezentacije koje će se takmičiti u kvalifikacijama za finale Dejvis Kupa 2023.

Mečevi počinju od 12. septembra - susretom Srbije i Južne Koreje, da bi narednog dana rekete ukrstili najbolji igrači Španije i Češke. U četvrtak 14. septembra Češka igra protiv Južne Koreje, a naredni meč Srbije - ujedno i najviše isčekivan zbog rivaliteta najvećih zvezda obe reprezentacije Đokovića i Alkaraza - zakazan je za petak 15. septembar protiv jakog sastava domaćina.

Svoj poslednji meč u grupi izabranici Viktora Troickog igraće protiv Češke Republike u subotu, dok se program zatvara mečom koji će biti skoro bez značaja na dalji plasman - Španije sa Južnom Korejom.

Na aktuelnom spisku selektora Troickog trenutno se nalaze Đoković, Đere, Lajović, Kecmanović i Međedović - ali nije nemoguće da u narednim danima dođe do nekih promena.

Kako su svoje učešće potvrdili vodeći igrači sveta, Đoković i Alkaraz, njihov naredni meč posle anticipiranog finala Ju Es Opena bi trebao da se odigra manje od nedelju dana posle finala u Njujorku, što predstavlja pravu čast i zadovoljstvo za sve ljubitelje tenisa širom sveta koji su sa velikim entuzijazmom prihvatili novo "super-rivalstvo" na vrhu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track