NOVAKOV GEST DIRNUO KOBIJEVU UDOVICU! Vanesa Brajant videla šta je Đoković uradio, pa poslala SNAŽNU PORUKU! (VIDEO)
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia, Instagram

EMOTIVNO

NOVAKOV GEST DIRNUO KOBIJEVU UDOVICU! Vanesa Brajant videla šta je Đoković uradio, pa poslala SNAŽNU PORUKU! (VIDEO)

Tenis -

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković izuzetno emotivnim gestom oduševio je Vanesu Brajant, udovicu proslavljenog američkog košarkaša Kobija Brajanta.

Srpski teniser osvojio je četvrtu titulu na US openu, 24. grend slem trofej u karijeri, pošto je u finalu pobedio trećeg igrača sveta Rusa Danila Medvedeva posle tri seta, 6:3, 7:6, 6:3.

Đoković je u 36. grend slem finalu osvojio 24. grend slem titulu i izjednačio se sa dosadašnjom rekorderkom Margaret Kort.

Osvajanje 24. grend slema u karijeri srpski as posvetio je legendarnom košarkašu Kobiju Brajantu, koji je pre tri godine poginuo u stravičnoj helikopterskoj nesreći.

Naime, po završetku meča srpski as je obukao posebnu majicu na kojoj je, pored njegovog lika i fotografija Kobija Brajanta. Na leđima je stajao broj 24 koji je Kobi nosio jednim delom svoje karijere.

"Nikome nisam rekao za tu ideju do pre nekoliko dana. Kobi je bio blizak prijatelj. Mnogo smo pričali o mentalitetu pobednika, kako se vratiti posle povrede, kako se vratiti na vrh. On je uvek bio spreman da pruži podršku. On je nosio dres 24 kada je postao legenda Lejkersa i svetske košarke. Ovo je samo jedan simboličan trenutak da podsetim na njega", rekao je Novak nakon osvajanja trofeja.

Njegov sjajan gest dirnuo je Vanesu koja je kod kuće na TV pratila veliko finale US opena.

Ona je nakon meča na Instagramu podelila snimak sa svečane ceremonije uz snažan komentar:

"Čestitke Novače, to je taj mamba mentalitet. Pravi prepoznaju prave!" napisala je Vanesa.

Vanesa Brajant
foto: Printscreen

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track