SRPSKI TENISERI VELIKI FAVORIT NA OTVARANJU DEJVIS KUPA! I bez Đokovića naši momci nemaju čega da se boje!
Foto: Printskrin

POČINJE!

SRPSKI TENISERI VELIKI FAVORIT NA OTVARANJU DEJVIS KUPA! I bez Đokovića naši momci nemaju čega da se boje!

Tenis -

Četa Viktora Troickog danas igra reprizu svog meča protiv Južne Koreje iz grupne faze Dejvis Kupa iz prošle godine.

Srbija je pobedila tada - a sva očekivanja su da će Đere i Lajović u singlu - i Ćaćić I Kecmanović u dublu - ponoviti uspeh protiv Kvona i družine i ove godine - bez pomoći pristižućeg osvajača US Opena Novaka Đokovića.

Koreanci će se boriti do poslednjeg atoma snage i danas - ali će teško uzeti i jedan bod protiv naših asova - iako forma kod nekolicine nije na željenom nivou - tako da se ponovo očekuje ubedljiva pobeda od 3:0 za Srbiju.

Dejvis kup, Srbija, teniseri
foto: ITF Davis Cup 2023

Ipak, ovaj rezultat neće doći automatski - a pogotovo ne protiv tima koji je u kvalifikacijama izbacio Belgiju i čiji igrači su veoma motivisani da uzmu barem jedan set favoritima iz Srbije - što bi taj meč moglo da učini neplanirano neizvesnim.

"Reprezentaciju Koreje dobro poznajemo od prošle godine iz Valensije. Predvodi ih osvajač ATP trofeja Kvon, imaju jak dubl tim i veoma su borbeni. Najveći izazov u ovoj grupi predstavlja nam Španija - koja iako bez Alkaraza - ima tim za najviše poštovanje. Veoma smo srećni zbog činjenice da u timu ove godine imamo Novaka Đokovića, osvajača US Opena za ovu godinu - na čemu mu I ovom prilikom čestitamo. Sigurni smo da smo uz njegovu podršku tim za najviša dostignuća u ovom renomiranom takmičenju", izjavio je selector Troicki.

Program otvara meč Lajović-Čen, naredni meč singla je Đere-Kvon - dok čemo u dublu gledati Ćaćića I Kecmanovića protiv para Jinsung-Min-kju.

(Vuk Brajović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track