PROBLEM U NAJAVI! Novak GUBI prvo mesto na ATP listi pre kraja godine? Evo šta MORA DA URADI kako bi ODBIO NAPAD Alkaraza!
Foto: Andrew Schwartz / Sipa Press / Profimedia

biće zanimljivo

PROBLEM U NAJAVI! Novak GUBI prvo mesto na ATP listi pre kraja godine? Evo šta MORA DA URADI kako bi ODBIO NAPAD Alkaraza!

Tenis -

Novak Đoković trenutno se nalazi na vrhu ATP liste sa 3.260 bodova više od drugoplasiranog Karlosa Alkaraza.

Nole ima 11.795 bodova, dok je Alkaraz trenutno na 8.535 i ova lista zaista izgleda fenomenalno. Ipak, Đoković bi mogao da se nađe u problemu pre nego što je to očekivao, te bi ovu godinu mogao da završi kao drugi teniser planete.

Siguran je Nole do 6. novembra na samom vrhu, ali tada kreću potencijalni problemi. Novak Đoković će do kraja 2023. imati da brani 2.850 poena. Tu je 250 iz Tel Aviva iz prošle godine, 500 iz Astane, 600 sa mastersa u Parizu i ostalo sa završnog mastersa u Torinu, a izvesno je da na većini ovih turnira neće biti na terenu. Očekuje se da Novak igra samo Pariz i Torino, uz Dejvis kup za reprezentaciju Srbije, te će ostati bez dosta poena što bi mogao da iskoristi Karlos Alkaraz.

Novak Đoković, Karlos Alkaraz
foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Španac brani samo 360 poena i krenuće na sve ili ništa do kraja sezone! Prijavljen je za turnir u Pekingu (500 bodova), masters u Šangaju (1.000), pa će ići ponovo u Bazel (500), te na masters u Parizu (1.000), a onda i na završni masters u Torinu.

Dakle, Novak može da ostane bez prvog mesta do kraja godine, ali će sve zavisiti od rezultata koje Đoković i Alkaraz budu pravili i Srbin mora da odigra maestralno na svim turnirima na kojima bude nastupao kako bi se zadržao na vrhu. Puno bodova je u opticaju tako da je i dalje sve teško prognozirati i treba sačekati, te pustiti da se sezona odvija redom.

Bilo kako bilo, Đoković će sigurno doći do 397. nedelje na vrhu i na korak od broja 400, a čak i da padne na drugo mesto ATP liste 2024. godine bi mogao da se vrati na tron veoma brzo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja