SRAMNO! PRONAŠLI SU NAČIN DA NADAL UČESTVUJE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Ovako Rafa može u Pariz iako ne ispunjava osnovni uslov
Foto: Pritnscreen

zaobišao propise

SRAMNO! PRONAŠLI SU NAČIN DA NADAL UČESTVUJE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Ovako Rafa može u Pariz iako ne ispunjava osnovni uslov

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal po svemu sudeći igraće na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine iako ne ispunjava uslove.

Osnovna pravila su jasna - teniser je u obavezi da u poslednje dve godine nastupi makar jednom za Dejvis kup reprezentaciju svoje zemlje, što Nadal nije učinio, kako bi nastupio na Olimpijskim igrama.

Pravila su jasna - Rafael Nadal ne može da nastupi u Parizu 2024. godine.

Postoji izuzetak od pravila za plasman na Olimpijske igre. U pitanju je slobodna procena da teniser "koji se isticao u prošlosti u Dejvis kupu ili na Olimpijskim igrama" može da nastupi iako ne ispunjava osnovni uslov.

Drugim rečima, Nadal će moći da igra u Parizu jer mu je teško osporiti rezultate koje je pravio u prošlosti. Nadal je, podsetimo, sa Španijom pet puta osvojio Dejvis kup, a ima i zlato u singlu sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine i zlato u dublu iz Rija 2016. godine.

Sličan scenario je viđen i 2021. godine kada je u pitanju Rodžer Federer. Švajcarac nije ispunjavao uslov za Tokio, ali je dobio "zeleno" svetlo. Na kraju je odustao zbog povrede.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track