KAKO JE NOVAK TAKO DUGOVEČAN?! STRANCI U ČUDU: Gde je tajna Đokovićevih uspeha? Da li je on FENOMEN svetskog tenisa?!
Foto: EPA/WILL OLIVER

broj 1

KAKO JE NOVAK TAKO DUGOVEČAN?! STRANCI U ČUDU: Gde je tajna Đokovićevih uspeha? Da li je on FENOMEN svetskog tenisa?!

Tenis -

Novak Đoković, sa 36 godina i 24 osvojena grend slema, ubedljivo je najbolji teniser svih vremena.

Novak Đoković
foto: COREY SIPKIN / AFP / Profimedia

Njegova dugovečnost u belom sportu i činjenica da je u 30. godinama osvojio 12 grend slemova prava je enigma za teniske analitičare širom sveta.

U 2023. godini Novak Đoković osvojio je tri od četiri grend slem trofeja, dok je na Vimbldonu igrao finale.

- Imao sam sreće da tokom većeg dela karijere ostanem bez ozbiljnijih povreda. Ulaganje u telo, treninzi i zdrava ishrana omogućili su mi da trajem ovoliko dugo - pokušao je Novak Đoković nedavno na golf turniru u Rimu, da tamošnjim novinarima objasni širu sliku svoje teniske dugovečnosti.

Novak Đoković
foto: EPA/Peter Foley

Svetski broj 1 osvojio je 12 najvećih turnira u svojim tridesetim godinama. Nakon što je napustio 30 godina ima rekord od 12/3 u finalima na grend slem turnirima. Takav podvig ostvarili su samo Ken Rouzvol i Rodžer Federer.

Tokom boravka na golf turniru u Rimu, Novak Đoković otkrio je kako će izgledati kraj sezone za njega i gde će biti posebno fokusiran.

- Grend slem sezona je završena, ali imamo još nekoliko meseci do kraja godine. U oktobru igraću u Parizu, u Bersiju, jednom od turnira u kategoriji masters 1.000. To je zaista važan, ako ne i najveći turnir na ATP turu - rekao je Novak i nastavio:

Novak Đoković, Sinsinati, majica
foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

- I za kraj je završni masters u Torinu, u novembru, gde će biti osmorica najboljih na svetu. Naravno, sezonu želim da završim sa trofejom Dejvis kupa za Srbiju, za moju zemlju. To je veliki cilj za mene. Nadam se da ćemo biti uspešni.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track