AUSTRALIJAN OPEN DONEO REVOLUCIONARNU ODLUKU Novak Đoković će se suočiti sa novim pravilima, turnir u Melburnu više neće biti isti
Foto: EPA/LUKAS COCH

Promene

AUSTRALIJAN OPEN DONEO REVOLUCIONARNU ODLUKU Novak Đoković će se suočiti sa novim pravilima, turnir u Melburnu više neće biti isti

Tenis -

Australijan open, turnir koji je Novak Đoković osvojio rekordnih deset puta, ubuduće će trajati 15 dana, a ne kao do sada dan manje.

Čelnici ovog turnira su doneli odluku da prvi grend slem u sezoni počne u nedelju, umesto u ponedeljak.

- Istorijski, prvi put, Australijan open 2024 će početi u nedelju - čime će postati 15-dnevni događaj po prvi put. Kako su podaci pokazali da su mečevi sve duži, pomeranje početka na nedelju (sa ponedeljka) je osmišljeno da se smanji pritisak na kasne završetke mečeva, kako za igrače, tako i za navijače. Poslušali smo mišljenja igrača i publike i uzbuđeni smo što smo doneli rešenje kojim će se smanjiti broj jako kasnih završnica mečeva, dok se zadržava fer i ujednačen raspored na svim terenima - rekao je direktor turnira Australijan open Kreg Tajli.

- Dodatni dan će to i omogućiti, poboljšavajući raspored i za navijače i za učesnike. Prva runda će se tako igrati tri dana, umesto dosadšnja dva, čime će navijači imati dodatni dan neverovatnog tenisa, zabave, hrane i porodičnog uživanja. Svake godine naš tim radi naporno da privuče navijače na događaj koji donosi osećaj nečeg novog i uzbudljivog, a ovo je još jedna prilika da napreduje ono što već sada jeste najveći svetski sportski događaj u januaru - dodao je on.

Početak AusOpena u nedelju pomeriće broj događaja na tri arene sa 47 na 52. Dnevni raspored na Rod Lejver areni i "Margaret kort" će predviđati bar po dva meča, umesto dosadašnja tri, čime se ograničava broj potencijalnih kasnih završetaka susreta. Noćne sesije će zadržati minimum dva meča, a raspored na areni "Džon Kejn" će ostati isti.

Nekoliko uzbudljivih inicijativa za Australijan open 2024, uz povratak mnogih ljubimaca navijača, biće otkriveni sledeće sedmice, pre nego što se karte puste u prodaju, 12. oktobra - navodi se u saopštenju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track