BOBA SE PRE BRAKA SA BRENOM VIĐAO SA LEDI DI: Slavni teniser otkrio za Kurir sve o odnosu sa pokojnom PRINCEZOM!
Foto: Privatna arhiva

Ledi Di muvala najpoznatijeg sportistu

BOBA SE PRE BRAKA SA BRENOM VIĐAO SA LEDI DI: Slavni teniser otkrio za Kurir sve o odnosu sa pokojnom PRINCEZOM!

Tenis -

Jedan od najpoznatijih srpskih i jugoslovenskih tenisera svih vremena, Slobodan Boba Živojinović ispričao je pre sedam godina za Kurir kako se pre veze i braka sa Lepom Brenom viđao sa princezom Dajanom.

Pokojna princeza je krajem osamdesetih godina odlepila za tadašnjim najboljim našim teniserom.

Ledi Dajana muvala je Bobu iako je tad bila u braku s princom Čarlsom, a on s nevenčanom suprugom Zoricom. Često je dolazila na njegove mečeve, pratila ga s običnih tribina iako su članovi kraljevske porodice imali VIP ložu samo da bi mu bila što bliže. Upoznali su se 1987, o čemu svedoči fotografija do koje je došao Kurir, a na kojoj Ledi Di pozira s Bobom i njegovim najstarijim sinom Filipom.

Tim povodom Kurir je kontaktirao Živojinovića i otvoreno ga pitao o Ledi Dajani.

Boba Živojinović
foto: Kurir

- Ne želim sad da pričam o tome jer ona nije više s nama. Velika je stvar kada na meč dođe da te bodri neko poput nje. Jer se nije dešavalo da neko iz kraljevske porodice navija za tebe s tribina - tajnovit je bio Boba.

Živojinović je za Kurir tada otkrio kako su se upoznali.

- Nedelju dana pre Vimbldona 1987. održao se humanitarni meč pod njenim pokroviteljstvom. Bio sam jedan od učesnika, pored još nekoliko poznatih tenisera. Tada sam upoznao Ledi Dajanu. U prvom razgovoru pitala me da li sam ja taj teniser koji ima najjači servis. Dobila je potvrdan odgovor. Iduće godine isto se održavao egzibicioni meč, pa je ona opet došla. I ponovo me pitala da li je moj servis i dalje dobar. Tada smo počeli da se družimo i viđamo. Bili smo bliski - pričao je Živojinović.

Boba Živojinović
foto: Kurir

Laskalo mu to što je njegove mečeve pratila s običnih tribina.

- Navijala je za mene. Bilo mi je izuzetno drago što me podržava jedna takva žena. Volela je način na koji sam igrao i ponašao se na terenu i sve što ide uz to. Dajana je bila predivna osoba s kojom sam mogao da razgovaram o običnim stvarima. Njena veličina bila je u toj normalnoj komunikaciji. Iznenadio sam se koliko je prirodna žena. Počastvovan sam što sam je poznavao. Naši dugi razgovori svodili su se na priče o svakodnevnim stvarima i našoj deci. Filip je godište njenog mlađeg sina Harija, pa su nam to uglavnom bile teme za razgovor - prisetio se nekadašnji sportista.

Podsetimo, Boba se kasnije rastao od Zorice i 1992. venčao s Lepom Brenom, a Ledi Di se razvela od Čarlsa i započela vezu s Dodijem el Fajedom. Dajana i njen verenik su 31. avgusta 1997. poginuli u tunelu u Parizu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track