ALKARAZ ODUSTAO OD BAZELA: Karlosu se pogoršala povreda! Evo šta njegovo povlačenje znači za Novaka Đokovića
Foto: AP Photo/Andy Wong

Španac povređen

ALKARAZ ODUSTAO OD BAZELA: Karlosu se pogoršala povreda! Evo šta njegovo povlačenje znači za Novaka Đokovića

Tenis -

Drugi teniser sveta Karlos Alkaraz odustao je zbog povrede od učešća na turniru u Bazelu.

Turnir u ovom švajcarskom gradu je na programu od 21. do 28. oktobra, a umesto Španca u žreb će biti ubačen domaći teniser Stan Vavrinka.

Kako se navodi na zvaničnom nalogu turnira u Bazelu, Alkaraz ima upalu tabana na levoj nozi, a ta upala se proširila i na mišiće gluteusa.

Odustajanje od Bazela koštaće Karlitosa puno poena u borbi sa Novakom Đokovićem za prvo mesto na kraju sezone na ATP listi. Alkaraz ne samo da neće biti u prili da se bori za 500 bodova koliko nosi Bazel, već će izgubiti 180 bodova iz prošle sezone, kada je stigao do polufinala.

Na novoj ATP listi u ponedeljak Đoković će imati 11.045 bodova, a Alkaraz 2.420 bodova manje, odnosno 8.625.

Novak i Karlos će do kraja sezone najverovatnije učestvovati zajedno na dva turnira, u pitanju su masters u Parizu i završni turnir u Torinu.

Masters u Parizu se igra od 30. oktobra do 5. novembra i nosi 1.000 bodova. Novak brani finale u Parizu, gde je poražen od Holgera Runea. Srpski as brani i titulu u Torinu, gde je prošle godine savladao Kaspera Ruda.

Đoković, dakle, brani 2.100 poena, 600 iz Francuske i 1.500 iz Italije.

Sa druge strane, Alkaraz brani samo 180 bodova iz Pariza.

Iako brani daleko veći broj poena, Novak Đoković drži praktično sve u svojim rukama. Ukoliko ponovi rezultat od prošle godine na dva predstojeća turnira, onda će do kraja godine sačuvati prvo mesto. Jedino što može da poremeti tu računicu je mogućnost da Karlos Alkaraz prijavi još neki turnir do kraja godine, gde bi mogao da osvoji dodatne poene, ali za sada se nije prijavljivao za njih.

Kurir sport

Bonus video:

00:20

NOVAK ĐOKOVIĆ PRED FINALE US OPEN: Igraću taj meč kao da mi je poslednji u karijeri

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track