ĐOKOVIĆ MOŽE DA DOMINIRA I POSLE ČETRDESETE! Čuveni teniski stručnjak veruje u Novaka: On je najbolji sportista na svetu!
Foto: Profimedia, EPA/Dave Hunt

ubeđen

ĐOKOVIĆ MOŽE DA DOMINIRA I POSLE ČETRDESETE! Čuveni teniski stručnjak veruje u Novaka: On je najbolji sportista na svetu!

Tenis -

Patrik Muratoglu poznati teniski stručnjak izneo je nova zapažanja kada je reč o Novaku Đokoviću.

Muratoglu se osvrnuo na podatak koliko je Đoković dugo u vrhu, a potom izneo vrlo zanimljivu prognozu.

"Nikada nisam video 36-godišnjeg igrača u takvoj formi. Činjenica da je toliko fokusiran i ozbiljan čini ga najboljim sportistom sveta. Moje mišljenje je da on jeste najbolji sportista na svetu. Mislim da može igrati na približnom nivou i posle četrdesete godine. Ne kažem da hoće, ali mislim da može. Naravno, zavisi od njegove motivacije i eventualnih povreda, jer, naravno, svako može da se povredi", napisao je Muratoglu na društvenim mrežama.

Međutim, Francuz ne misli da će do toga doći.

"Ali njegovo telo je ekstremno mlado s obzirom na godine. Očigledno je po njegovom kretanju. Njegova sposobnost brzog oporavka je posledica višegodišnje discipline. Posvećen je maksimalno, angažuje dobre stručnjake sa kojima radi svakoga dana, neprekidno otkriva i koristi nove, napredne tehnike da napreduje. Vođen je ambicijom da obara rekorde, u tom cilju tretira svoje telo maksimalno kako bi mogao da traje što duže na vrhunskom nivou", zaključio je Muratoglu.

Podsetimo, Đoković će u maju napuniti 37. godina.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track