DIMITROV EMOTIVAN POSLE PORAZA OD NOVAKA: Ne stidim se svojih suza...
Foto: Screenshot

MASTERS 1000

DIMITROV EMOTIVAN POSLE PORAZA OD NOVAKA: Ne stidim se svojih suza...

Tenis -

Emotivan je bio Grigor Dimitrov posle dvanaestog poraza od Novaka Đokovića u karijeri – možda i najbolnijeg do sada, jer je žarko želeo da konačni rezultat bude drugačiji iz više razloga.

Bio sam veoma motivisan da stavim tačku na nekoliko nedelja odličnog tenisa, i ono ću nastojati je da budem optimističan u pogledu daljeg rada i ciljeva. Teško je objasniti emocije – jer je jasno da toliko želite pobedu, i jedino ja znam šta sam morao da uradim i podnesem tokom proteklih mesec dana da bih došao u ovu priliku. Možda možemo ove suze posmatrati i kao radosnice u jednoj meri – jer sam živ čovek na kraju krajeva, i sve što se dobro dešavalo proteklih nedelja u Kini i Evropi mi je davalo pravo za nove, više aspiracije pred ovaj meč. Bio sam tako blizu ostvarenje još jedno cilja – pre svega u mentalnom, fizičkom i emotivnom smislu a ne nužno osvajanju ovog turnira. Ne stidim se svojih suza – i to nikada ne treba da bude slučaj iako ste izgubili u finalu, pa ću sada iskoristiti predstojeće vreme da zrelo razmislim o svemu što sam proživeo u proteklom periodu “, kaže nam Grigor.

Igrali ste toliko puta protiv Novaka – i to nikada ne biva lakše. Šta je to toliko specifično u mečevima protiv njega, zbog čega je toliko kompleksno izboriti se za pobedu u mečevima sa njim?

Danas je dubina njegovih udaraca bila izuzetna, pa iako se možda nije fizički osećao najbolje – bio je u stanju da me drži u neugodnoj situaciji na terenu. Morao sam da se dobrano potrudim oko mog svakog udarca, a pored toga – stao mi je i servis, i bio sam dosta “ravan” u izrazu moje igre. Ono što uvek treba naglasiti je da je izazov igranja protiv Novaka Đokovića u finalu nekog turnira možda i najveći sa kojim ćete se susreti u našem sportu. Imam toliko puno poštovanja za njega kao takmičara na terenu, jer on se nalazi na potpuno drugom nivou – što sam puno puta pre rekao. Ono što ga takođe odlikuje je što je uvek u stanju da podigne svoju igru na nove visine – u odlučujućim mečevima, odlučujućim trenucima i da primeni strahovit pritisak na vas, i u tom smislu je danas uspeo da ostvari veliki deo svojih ciljeva – bez obzira na fizičke probleme koje je iskusio”, zaključuje Dimitrov.

Uprkos ovom porazu – jasno je i lepo čuti i videti da as iz komšijske Bugarske gaji velike ambicije za narednu sezonu, čime teniska scena dobija na vrednosti, zanimljivosti, dinamičnosti i – lepoti igre. Iako je 2017. i dalje najtrofejnija godina u njegovoj karijeri – sve su prilike da će Grigor proslaviti svoj 33. rođendan u vrhu svetskog tenisa – što mu svakako želi i “bratko” Novak!

Vuk Brajović / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track