NOVAK ĐOKOVIĆ PRVI IGRAČ U ISTORIJI SA 40 MASTERS TITULA! Vuk Brajović: Uprkos stomačnom virusu, JOŠ JEDNA IZUZETNA POBEDA
Foto: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia, Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

kurir tv

NOVAK ĐOKOVIĆ PRVI IGRAČ U ISTORIJI SA 40 MASTERS TITULA! Vuk Brajović: Uprkos stomačnom virusu, JOŠ JEDNA IZUZETNA POBEDA

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedom nad Bugarinom Grigorom Dimitrovim u finalu mastersa u Parizu postao je prvi igrač u istoriji koji je osvojio 40 masters titula! Đoković je ekskluzivno za Kurir rekao da ide na obaranje još jednog rekorda i to onog po broju osvojenih ATP titula, koji za sada drži Džimi Konors, sa čak 109 osvojenih.

Novak Đoković, Vuk Brajović
foto: EPA, Kurir televizija

Novak za sada ima 12 manje ATP titula, ali i dovoljno volje i snage, tako da nas ne bi iznenadilo da ispiše još koju stranicu sportske istorije.

Teniski analitičar Vuk Brajović pojasnio je gledaocima Kurira koliki je značaj Novakovog doprinosa:

- Novak je uspeo da pobedi uprkos stomačnom virusu koji je stvarao velike probleme. Iako je prolazio kroz tri zaista teška meča, Đoković je pokazao svoje neverovatno tenisko iskustvo, umeće i znanje, te sjajan servis koji su mu omogućili da trijumfuje u finalnom meču protiv Dimitrova. Osvojivši svoj sedmi pariški masters, deveti u karijeri, i četrdeseti ukupno, Novak je zasluženo ponosan na ovaj veličanstveni uspeh - rekao je Brajović, istakavši:

- Naročito od kada radi sa trenerom Goranom Ivaniševićem. Zaista, ovo jedino može se opisati kao neverovatno, gde je Novak tek u finalnom meču protiv Dimitrova osetio da se oseća relativno bolje nego prethodnih dana. U takvoj konkurenci osvojiti svoj sedmi pariški masters, deveti u karijeri, četrdeseti ukupno, je zaista neverovatno i na momente je Novak izgledao kao da je nepobediv - ponosan je Brajović.

Najvažnijim je ipak naglasio je da sve trofeje Novak vrednuje duplo:

- Ono što je ovde najvažnije je da Novak smatra da je ovo bio jedan od najvažnijih trofeja koje je osvojio u karijeri i da po svemu što je viđeno i doživljeno, Novak smatra da su svi trofeji koje je osvojio u poslednje vreme duplo, odnosno dvostruko više vredni nego što je to bio slučaj pre.

04:02

VUK BRAJOVIĆ O SVETSKOJ LEGENDI TENISA!

Fantastičnom vešću istakao je planove Novaka Đokovića da ne prestane da igra:

- To je naravno pitanje svih pitanja, s obzirom da je on zaista vlasnik svakog rekorda na svetu koji postoji, osim tog po broju osvojenih ATP titula, gde su ispred njega Roger Federer sa 103 i Jimmy Connors sa 109. Novak trenutno ima 97 i rekao je da dok igra ovako nema razloga da ne veruje da može dostići i taj rekord. Novak je počeo pragmatično da planira svoju takmičarsku sezonu.

Ove godine je osvojio samo šest titula, pa bi onda bilo da napraviti kalkulaciju koji bi, ako je 110 ATP trofeja njegov novi cilj u karijeri, da će Novak igrati još jedno dve i po sezone, što je sjajna vest za ljubitelje tenisa širom sveta. A opet ponavljam, kurir je taj koji je ovu vest prvi put preneo svetskoj javnosti. Tako da ovaj, veoma smo opravdili novom činjenicom i naravno sa velikim strpljenjem očekujemo njegove naredne nastupe do kraja sezone, a to je završeni masters u Torinu i ono što je za njega izuzetno važno, možda čak i Perjanica, svih uspeha ove godine - rekao je Vrajović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

07:39

PEJNTBOL JE MANJE OPASAN SPORT OD GOLFA Zoran je pre 20 godina uzeo pušku u ruke OVO SU MALO POZNATI DETALJI O OVOM SPORTU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track