Nadal se vraća tek u Australiji
Foto: REUTERS

Opet neizvesnost

Nadal se vraća tek u Australiji

Tenis -
Želim potpuno da se oporavim. Hoću da budem 100 odsto spreman kada se vratim. Ne želim da igram sa dilemom, da li moje koleno može da izdrži ili ne, kaže Rafa

Španski teniser Rafael Nadal, najverovatnije će se vratiti na teren tek naredne sezone i biti spreman za Australijan open. Kako je Španac izjavio u intervjuu Dejli mejlu, navijače ne može da obraduje vešću o skorom povratku.

"U ovom me trenutku zanima samo da naporno radim na oporavku. Znate, ovo nije kao povreda ramena. Tada imaš ispred sebe dve sedmice, obaviš sve što moraš i rame bude u redu. Ovaj oporavak ide ritmom dan za danom. Nakon svakog dana ponovo radimo testove kolena da vidimo u kakvom je stanju. Zato mi je teško da govorim o budućnosti. Najzadovoljniji bih bio kada bih rekao da se vraćam za dva meseca. Ali, to je nemoguće najaviti" rekao je Nadal.

Iz ovakve Nadalove izjave nameće se zaključak da će španski teniser propusiti finalni Masters u O2 areni, verovatno i finale Dejvis kupa u kojem igra španska reprezentacija. Ova informacija posebno Otkrio je da bi mogao da bi mogao biti spreman početkom sledeće godine.

"Nadam se da će me navijači videti u Melburnu. To bi bila velika pobeda za mene. Zapravo, voleo bih da se vratim početkom godine i uhvatim ritam za Australijan Open, ali stvarno ne znam da li će to biti moguće", rekao je Nadal i nastavio:

"Želim potpuno da se oporavim. Hoću da budem 100 odsto spreman kada se vratim. Ne želim da igram sa dilemom, da li moje koleno može da izdrži ili ne. Trpeo sam neverovatne bolove posle Roland Garosa. Da li sam pogrešio što sam igrao Vimbdlon? Možda, ali kada igrate dobro teško je stati", pričao je španski teniser.

Nadal žali što je propustio Olimpijske igre i priliku da bude barjaktar španske delegacije. O Igrama u Riju ne želi da razmišlja jer ne zna kakva će situacija biti za četiri godine. Osvrnuo se svetski broj tri i na problem koji mu predstavlja igranje na tvrdim podlogama.

"Poznato je koliko su one loše po telo, ali ne mogu da ih izbegavam kada se dva Grend slema igraju na njima. Mogu da pokušam da više igram na mekšim podlogama ali istina je i da nemam baš mnogo opcija".

Poznat kao veliki borac, Nadal je u intervju još istakao:

"Imam 26 i po godina. Nisam star, odnosno, imam još dosta prostora da igram na vrhunskom nivou. Volim tenis, volim takmičenje i sve što ono nosi. U ovoj sam godini stvarno uživao jer sam se vratio nakon određenog pada. Igrao sam odlično, ali me ova povreda zaustavila. Stvarno se nadam da ću se uskoro vratiti. Ali ponavljam, to će se desiti samo kada budem potpuno spreman."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track