LUDOST NE POZNAJE GRANICE! Britanski novinar smislio "NAUČNI METOD" koji NIKO ne razume kako bi dokazao da Đoković NIJE GOAT!
Foto: Chryslene Caillaud/ Panoramic / imago sportfotodienst / Profimedia

da li je realan?

LUDOST NE POZNAJE GRANICE! Britanski novinar smislio "NAUČNI METOD" koji NIKO ne razume kako bi dokazao da Đoković NIJE GOAT!

Tenis -

Da li je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena?

Ovo pitanje se postavlja jako često, a srpski as iz dana u dan, meča u meč, turnira u turnir i titule u titulu dokazuje da je apsolutni GOAT. Ipak, mnogi se trude da dokažu suprotno i jedan čovek otišao je par koraka dalje! O čemu se zapravo radi?

Britanski novinar Kris Bauers smislio je "naučni metod" koji apsolutno niko ne razume samo kako bi pokušao da dokaže da Novak Đoković nije GOAT! Prema njegovoj teoriji, Nole je tek treći najbolji u istoriji i to iza Rodžera Federera i Serene Vilijams?!

Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković
foto: Peter van den Berg / Avalon / Profimedia

Merenje je takvo da Federer ima 93 odsto prava da bude GOAT, Serena 92, a Novak 88 i evo pokušaja objašnjenja istog - Bauers je smislio metod po kome titule osvojene u karijeri važe samo 40 odsto, zatim sledi veliki broj faktora koji je on nazvao "ekonomska moć" i ona donosi još 25 odsto bodova. Posle toga stiže uticaj na tenis i sport generalno koji donosi 15 odsto i ostatak koji se meri prema jačini konkurencije koja je prisutna, po dubl igrama, timskoj igri sa reprezentacijom i partnerima...

Probao je to i da objasni svojim pratiocima na Tviteru, ali teško da je u tome uspeo...

Na kraju je morao i da se brani, te je istakao da veruje kako je pogrešno što Đokovića nisu pustili da igra na Australijan openu i US Openu svojovremeno, ali teško da je uspeo da ubedi ljude u svoju teoriju o rešavanju GOAT pitanja.

Šta vi mislite, da li je Novak Đoković GOAT kada je svet tenisa u pitanju?

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:06

Novak Đoković sa navijačima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track