Tipsarević: Još me boli poraz od Federera

Četiri godine kasnije

Tipsarević: Još me boli poraz od Federera

Tenis -
Jedna od stvari koje bi želeo da uradim pre kraja karijere jeste da pobedim sve najbolje tenisere, rekao je srpski teniser

U intervjuu za portal ESPNSTAR, Janko Tipsarević izjavio je da najviše žali zbog poraza od Rodžera Federera u trećem kolu Australijan opena 2008. godine. "Zaista sam želeo tada da savladam Rodžera. Jedna od stvari koje bi želeo da uradim pre kraja karijere jeste da pobedim sve najbolje tenisere. Tada sam imao faktor iznenađenja, nije me poznavao toliko dobro. Sada će biti teže jer Federer mečeve sa mnom shvata ozbiljno“, izjavio je Janko, koji je tada izgubio sa 10:8 u petom setu.

„Ipak, u tom meču sam igrao veoma dobar tenis – naravno da žalim za porazom, ali kada dobro razmislim, nisam izgubio jer sam ja zabrljao, tako da se neću kajati do kraja života“, dodao je Tipsarević.

Na pitanje koji mu je omiljeni GS turnir, srpski teniser je odgovorio:

„Najviše uživam u Vimbldonu, sve je drugačije, kada sudija kaže: ’Tišina, molim’, zastrašujuće je koliko je tiho. To pokazuje poštovanje koje Britanci imaju prema igračima, reč je o istorij i tradiciji. Takođe, najviše volim da igram na travi. Ipak, volim da igram i na US openu u večernjem terminu, to je kao da si u nekom filmu, baš je naelektrisana atmosfera“.

Koji ti je meč ostao najviše u pamćenju?

„Oduvek sam sanjao da dobijem meč na Centralnom terenu Vimbldona. Jedan od razloga što sam počeo da se bavim tenisom jeste video-kaseta finala iz 1991. godine kada je Štih dobio Bekera. Moj brat i ja gledali smo ga bezbroj puta. Zato mi je jako draga pobeda nad Fernandom Gonsalesom 2007. godine, vodio sam 2:1 u setovima, potom je on vodio 5:2 u petom, ali sam preokrenuo. Bio je to najbolji osećaj, pobediti Top 5 igrača na Centralnom terenu“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track