PROKLETSTVO STIGLO I ALKARAZA: Karlos želi da bude kao Đoković, a ne kao Nadal! Desilo mu se isto što i njima dvojci
Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

TORINO

PROKLETSTVO STIGLO I ALKARAZA: Karlos želi da bude kao Đoković, a ne kao Nadal! Desilo mu se isto što i njima dvojci

Tenis -

Drugi teniser sveta, Karlos Alkaraz, porazom je započeo učešće na završnom turniru u Torinu i tako se pridružio Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu.

Španac je izgubio meč prvog kola Crvene grupe protiv Aleksandera Zvereva u tri seta i tako sebi zakomplikovao situaciju.

U nastavku grupne faze Alkaraz će igrati protiv Andreja Rubljova u drugom i Danila Medvedeva u trećem kolu i jasno je da je pred njim težak posao.

Ali, uprkos porazu, mladi Španac može da se pohvali da je ušao u društvo Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, dvojice tenisera koji su uz Rodžera Federera činili najveću tenisku trojku ikada.

Naime, meč protiv Zvereva za Alkaraza je bio prvi ikada na ATP finalu, a poput mlađek kolege, Đoković i Nadal su takođe izgubili na svom debiju na ovom takmičenju.

Zanimljivo je i da su sva trojica u trenutku debija imali po 20 godina.

Rafael Nadal je 2006. godine izgubio u dva seta (6:4, 7:6(7:0)) od Džejmsa Blejka u prvom kolu turnira koji se tada igrao u Šangaju.

Godinu dana kasnije je Novak Đoković na istom mestu debitovao, a prvi meč igrao je protiv Davida Ferera. I on je poražen u dva seta (6:4, 6:4).

Detalj sa Novakovog debija na završnom turniru
Detalj sa Novakovog debija na završnom turnirufoto: PETER PARKS / AFP / Profimedia

Kada je reč o završnom turniru, razlika između Đokovića i Nadala je velika.

Novak je šest puta podigao trofej, po čemu je izjednačem sa Rodžerom Federerom, dok Nadal nijednim nije uspeo da pobedi.

Kurir sport

Bonus video:

00:15

Novak u Parizu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track