SRUŠIO NOVAKA, PA PUCAO OD PONOSA NA KONFERENCIJI Igrao sam protiv čoveka koji ima 24 Grend slema, i da sam izgubio bio bih srećan
Foto: Printscreen

PRESREĆAN

SRUŠIO NOVAKA, PA PUCAO OD PONOSA NA KONFERENCIJI Igrao sam protiv čoveka koji ima 24 Grend slema, i da sam izgubio bio bih srećan

Tenis -

Posle prve pobede nad najboljim na svetu u četiri dosadašnja meča i šestoj uzastopnoj pobedi protiv igrača iz Top 10 selekcije, Janik Siner je opravdano bio izuzetno srećan pred medijima.

Podsetimo, Siner je savladao najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića sa 2:1 u meču drugog kola Zelene grupe Završnog mastersa u Torinu.

"Atmosfera u ovom meču je bila neverovatna, i publika mi je mnogo pomogla. Kao što sam rekao prvog dana, velika je privilegija igrati ovde u Torinu. Očekivao sam zaista težak meč i uz podršku publike veoma sam srećan što sam uspeo da postavim igru tako da zbivanja u meču idu u moju korist. Kada je ovakav meč na programu, pa i kada se desi da domaći teniser ne igra pred ovakvom publikom – atmosfera bude sjajna. Bilo je puno neizvesnih poena, i jasno je da mi je ova pobeda izuzetna, naročito što je izvojevana u ovakvoj atmosferi", istakao je Italijan.

Janik Siner
foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Upitan po čemu je njegova igra protiv Novaka večeras bila drugačija u odnosu na prethodne mečeve, Siner objašnjava:

"Ako imate 22 godine uvek ćete biti u prilici da se usavršavate i učite, zar ne? Proces napretka moje igre tokom ove godine je bio sadržajan i kvalitetan jer smo moj tim i ja dosta vežbali i usavršavali se tokom samih turnira. Preskočili smo nekoliko turnira da bismo trenirali i da bih napredovao u fizičkom smislu. To mi je mnogo pomoglo da kraj sezone dočekam sasvim svež, ne samo fizički već i psihički spreman za igru, iako se bliži kraj sezone posle Torina i Dejvis Kupa u Malagi. Ipak, sve je to deo procesa. Posle poraza od Novaka na Vimbldonu sam sebi rekao da sam ove godine bio još bliže pobedi, iako sam izgubio u tri seta. Prošle godine sam od njega izgubio u pet setova, ali sam se ove godine osećao bliže uspehu. Danas se lako moglo desiti da ovaj meč izgubim u dva seta jer ovaj sport je nepredvidiv. Ipak, bio sam siguran da ću učiniti sve kako bih odigrao dobar meč, što sam na kraju i ostvario", rekao je Siner.

Na molbu da prokomentariše da li je ovaj meč bio poseban, Siner odgovara:

"Ako se uzmu u obzir sve okolnosti, to da sam igrao u Torinu u posebnoj atmosferi protiv svetskog broja jedan koji je u karijeri osvojio 24 Grend Slema, ovaj meč bi sigurno bio u samom vrhu. Kao što sam ranije danas i rekao – i da sam izgubio bio bih zadovoljan činjenicom da sam odigrao odličan meč. Bilo mi je veoma važno u mentalnom smislu da privedem ovaj meč kraju u svoju korist što će mi puno značiti u mentalnoj pripremi pred naredne mečeve protiv Novaka, znajući da umem i mogu da ga pobedim. Sve u svemu, ovo je bio jedan od najboljih mečeva moje karijere”, zaključuje Siner.

Kurir sport

00:15

Novak u Parizu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track