ĐOKOVIĆ ZA POLUFINALE HODAO PO STAKLU I VATRI: Imao sreće, ali samo u teoriji! Ovaj detalj može da bude PRESUDAN protiv Alkaraza
Foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

TORINO

ĐOKOVIĆ ZA POLUFINALE HODAO PO STAKLU I VATRI: Imao sreće, ali samo u teoriji! Ovaj detalj može da bude PRESUDAN protiv Alkaraza

Tenis -

Delovalo je, na papiru, da je Novak Đoković izvukao lakšu grupu na završnom turniru, ali podaci pokazuju da nije tako.

Najbolji teniser sveta je na putu do polufinala morao da "hoda po vatri i staklu" i da na kraju čeka pobedu Janika Sinera protiv Holgera Runea.

Đoković je pre žreba znao da neće moći da igra u grupi sa Karlosom Alkarazom, a znao je i da će rivali moći da mu budu Janik Siner ili Danil Medvedev, Stefanos Cicipas ili Andrej Rubljov i Holger Rune ili Aleksander Zverev.

Iz sva tri "šešira" Novak je dobio lošije rangirane tenisere (Siner lošije rangiran od Medvedeva, Cicipas od Rubljova i Rune od Zvereva), ali podatak o vremenu provedenom na terenu govori da je teže bilo igrati u Zelenoj grupi.

Kada je reč o polufinalistima u Torinu, Đoković je ubedljivo najviše vremena proveo na terenu - čak 8 sati i 23 minuta.

Pošto se radi u tri meča na dva dobijena seta, jasno je da je bilo izuzetno teško.

Đoković je prvo protiv Runea proveo na terenu 3 sata i šest minuta, a onda je doživeo poraz protiv Sinera posle 3 sata i 11 minuta, a najlakši posao je imao protiv Huberta Hurkača u meču koji je takođe trajao tri seta, ali "samo" 2 sata i 6 minuta.

Posle njega se po vremenu proverenom na terenu od polufinalista nalazi Janik SIner sa 7 sati i 8 minuta, dok je dvojac iz Crvene grupe, osetno manje vremena proveo igrajući tenis.

Karlos Alkaraz je zahvaljujući nešto težem zadatku protiv Zvereva i meča koji je trajao 2 sata i 34 minuta, u tri meča skupio 5 sati i 10 minuta igre, dok je Danil Medvedev svoja tri meča završio za 4 sata i 40 minuta.

U prvom polufinalu u subotu od 14.30 časova igraće Siner i Medvedev, dok se u večernjem terminu očekuje duel Đokovića i Alkaraza. Taj meč bi trebalo da počne oko 21 čas.

Novak je na svoje mečeve potrošio 3 sata i 13 minuta više od Španca i to bi mogao da bude važan detalj.

Kurir sport

Bonus video:

00:15

Novak u Parizu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja