FASCINANTNO! Podatak koji dokazuje VELIČINU Novaka Đokovića: Federer, Sampras, Lendl, Konors i Nadal GLEDAJU I NE VERUJU!
Foto: EPA/LUKAS COCH

šampion

FASCINANTNO! Podatak koji dokazuje VELIČINU Novaka Đokovića: Federer, Sampras, Lendl, Konors i Nadal GLEDAJU I NE VERUJU!

Tenis -

Novak Đoković suvereni je vladar tenisa. Najbolji svetski i srpski teniser redom obara rekorde i tako daje sebi, ali i mladim igračima niz zadataka kako bi bilo bolji u narednom periodu.

Novak Đoković
foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Novak Đoković osvojio je 24 grend slema, 40 mastersa 1000, 14 ATP turnira 500, sedam završnih mastersa, osam puta završio je godinu kao broj jedan na svetu, ukupno je osvojio 98 titula, ostvario 459 pobeda... Neverovatan niz rekorda, kojima se ne nazire kraj. Kao šlag na tortu, još jedan rekord vredan poštovanja.

Novak Đoković proveo je 400 nedelja na prvom mestu ATP liste, više nego bilo koji teniser ikada. Ukupno, to je 7,67 godina! Sledeći na listi iza njega je Rodžer Federer 5,95 godina, a potom slede Pit Sampras (5,48), Ivan Lendl (5,18), Džimi Konors (5,14), Rafael Nadal (4,01)...

Rodžer Federer, Rafael Nadal
foto: EPA/Andy Rain

Posle neverovatnog završetka sezone i trijumfa na mastersu u Parizu, a potom i na zvršnom velikom turniru u Torinu gde je igralo osam najboljih na svet, Novak Đoković rekao je da ne razmišlja o penziji, dok god može da pobeđuje svoje znatno mlađe rivale.

- Zašto da stanem ako još pobeđujem na ovim turnirima? Kad počnu da me tuku, razmisliću o penziji - odgovorio je Novak Đoković posle pitanja novinara da li i kada planira da prestane da igra tenis.

Novak Đoković
foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Koliko je veliki Novak Đoković vidi se iz njegovog sledećeg odgovora, kada je za velikim uvažavanjem i poštovanjem govorio o mlađim kolegama.

- Ne znam da li će se ovo desiti sledeće godine. Siner, Alkaraz i Rune su sledeća velika trojka svetskog tenisa. Što se mene tiče, sve dok sam u stanju da ih pobedim na velikim turnirima, nastaviću da idem napred - kazao je Novak Đoković.

Kurir sport

15:17

ĐOKOVIĆ POKORIO AMERIKU: Novak se osvetio Medvedevu u finalu Ju Es opena i osvojio 24. grend slem titulu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track