NOVAK PRED START DEJVIS KUPA: Kada osvojimo Salataru biće ovo moja najbolja sezona u karijeri
Foto: TSS

MALAGA

NOVAK PRED START DEJVIS KUPA: Kada osvojimo Salataru biće ovo moja najbolja sezona u karijeri

Tenis -

Članovi Dejvis kup reprezentacije Srbije govorili su na konferenciji za medije uoči četvrtfinala sa Velikom Britanijom.

Meč je na programu je u četvrtak od 16.00 časova, a pobednik će igrati sa boljim iz duela Italija – Holandija.

Boje Srbije na završnom turniru u Malagi brane Novak Đoković, Laslo Đere, Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i Hamad Međedović.

"Velika je čast igrati dobiti poziv od selektora. Ovo je najvažnije timsko takmičenje u tenisu. Imamo šansu da se borimo za titulu", rekao je Novak Đoković.

Dejvis kup
foto: TSS

Novak nije imao mnogo vremena za odmor posle Završnog mastersa u Torinu.

""Kada osvojimo 'salataru', biće ovo moja najbolja sezona. Došao sam ovde odmah posle Torina, nisam mnogo slavio, ali lepo je što je porodica sa mnom tu. Dan i po sam odmarao, onda odmah trening, ovo je poslednja nedelja sezone i potreban je poslednji napor svih nas. Igram dobro u prethodna četiri meseca, igrao sam sjajno u Torinu u završnici, nadam se da ću to preneti i na Dejvis kup. Zahvalan sam što sam opet u nacionalnom timu, već neko vreme govorim da mi je Dejvis kup jedan od najvećih ciljeva".

Teniseri Srbije upitani su kako će proslaviti eventualnu "salataru"?

"Imamo par ideja, ali nismo se još usaglasili. Rekli smo još odavno, da skačemo iz aviona", rekao je selektor Viktor Troicki.

Dejvis kup
foto: TSS

Troicki je upitan ko će igrati dubl.

"Novak i Miša su igrali u Parizu, to je bio cilj, da probaju da igraju zajedno. Igrali su sjajno. Dobili su dubl par lako i ubedljivo. Nažalost, nisu nastavili takmičenje jer je Miša imao problema sa zglobom. Ako dođe do dubla, imamo njih dvojicu. Imamo više opcija, takođe, više kombinacija. Nemamo dubl specijaliste, ali imamo igrače koji igraju dubl na turnirima. Engleska jeste favorit u dublu, ali verujem u naš tim. Mislim da možemo da iznenadimo svakog", dodao je Troicki.

Novak želi sjajnu sezonu da kruniše titulom u Dejvis kupu.

"Ovo je jedna od najboljih mojih sezona. Kada osvojimo salataru, biće najbolja", rekao je Novak.

Dejvis kup
foto: TSS

Dušan Lajović kaže da su svi u timu spremni.

"Mislim da smo kao tim jako dobro trenirali. Sva trojica imamo različitu igru. Stručni štab može iz različitih situacija da sagleda. Svako od nas ima šansu da pobedi. To što je Novak sa nama posle ovakve sezone znači dosta. Pomoći će nam u susretu sa Britanijom. Selektor i stručni štab imaju svakog od nas na stolu. Svako je spreman. Imali smo solidnu sezonu sva trojica, Laci možda najbolju. Svi smo spremni. Ko god da zaigra, ostali će biti tu da pruže maksimalnu podršku", rekao je Lajović.

Dejvis kup
foto: TSS

Slično razmišljaju i Laslo Đere, Miomir Kecmanović i Hamad Međedović.

"Dobro smo trenirali, atmosfera u ekipi je dobra. Verujem da će selektor i stručni štab doneti najbolju odluku za duel sa Engleskom. U ovom takmičenju je najbitnije da se radi ono što je najbolje za ekipu. Nebitno je da li ću igrati ili ne, ko bude igrao, daće sve od sebe na terenu. Ostali će pružati podršku, to je bitno", rekao je Đere.

"Spremni smo, na raspolaganju smo. Imamo mnogo opcija, u zavisnosti ko su nam protivnici", istakao je Kecmanović, da bi i Međedović istakao da je atmosfera odlična.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track