SINER ODVEO ITALIJU U POLUFINALE, PA PORUČIO: Pritisak je privilegija!
Foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

DEJVIS KUP

SINER ODVEO ITALIJU U POLUFINALE, PA PORUČIO: Pritisak je privilegija!

Tenis -

Ako možda jedan drugome posle sjajnog finala u Torinu nisu rekli “videćemo se opet”, jasno je da celi teniski svet želi da po treći put ove sezone posmatra duel Novaka Đokovića i Janika Sinera – u polufinalu Dejvis Kupa u Malagi. Veliki korak ka tome danas je načinio Italijan – pobedama protiv Holandije u singlu (Grikspur, 2:0) i dublu (sa Musetijem, protiv Grikspura i Kulhofa – 2:1), pa je bilo zanimljivo čuti šta je imao da kaže medijima posle ovih tenzičkih mečeva.

Pritisak je privilegija, i nema toliko igrača koji imaju tu privilegiju”, odgovara Siner na pitanje da li se posebno osećao pred svoj drugi I odlučujući meč dana u dublu, i dodaje:

Pritisak Dejvis kupa je drugačiji, jer znate da imate veliku odgovornost da odigrate dobro – jer tokom sezone retko igrate za svoju zemlju. Očigledno je važno ući u meč sa samopouzdanjem, znajući da prvi dan nije bio lak – uz taj-brejk u prvom setu single. Ali kao što sam već rekao - lepo je što je poslednji događaj u godini timsko takmičenje, što u vama stvara dobru energiju. Mislim da smo danas igrali dobro i pokazali da smo velika porodica. Svi su dali svoj maksimum I to se od nas očekuje - kada igrate za svoju državu.”

Italija, Janik Siner
foto: Felice Calabrò / IPA / Profimedia

Upitan da potvrdi da li je ubrzanje njegovog prvog servisa i njegova efikasnost (91% osvojenih poena na prvi servis protiv Grikspura danas) nešto na čemu se posebno radilo, Siner potvrđuje:

Da, sve je to deo procesa. Mislim da sam tehnički poboljšao moj servis – ali da sam u jedom delu sezone umanjio brzinu servisa uz korišćenje malo više rotacije kao varijaciju. U Beču sam, na primer, prosečno osvajao preko 80% poena na prvi servis - što je za mene nešto neverovatno. Istovremeno – shvatio sam da ponekad željene rezultate ne daju maksimalni registri udaraca – pogotovo na ovom terenu na kome možete koristiti rotaciju pri slajs-servisu kako bi loptica bežala od protivnika. Jedino morate biti hrabri da ga koristite”, objašnjava Siner.

Zahvalan na podršci koju je tokom odlučujućeg meča dubla dobio od partnera Sonega, Siner kaže:

Lorenco mi je danas učinio sve mnogo lakšim na terenu. (smeh). Očigledno nisam igrao toliko dubl mečeva poslednjih godina, ali znajući da je kapiten izabrao nas – bila je čast igrati i u ovom formatu danas. Mislim da je veoma važno sa kim igraš, uz to što smo dobri prijatelji i van terena. Dubl je drugačiji – jer od vas zahteva brže reakcije, naročito na mreži – gde još uvek nemam toliko samopouzdanja. Ipak, mislim da sam danas odigrao jedan od mojih najboljih dubl mečeva do sada - što će mi, nadam se, dati samopouzdanje za budućnost!”

(Vuk Brajović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track