ŠTA SE DESILO SA ĐOKOVIĆEM?! Novak se DRASTIČNO PROMENIO! Fitilj NIKAD KRAĆI, a navijači UŽASNI! Srbin ne beži od SUKOBA s njima!
Foto: Starsport

neće da ćuti

ŠTA SE DESILO SA ĐOKOVIĆEM?! Novak se DRASTIČNO PROMENIO! Fitilj NIKAD KRAĆI, a navijači UŽASNI! Srbin ne beži od SUKOBA s njima!

Tenis -

Država za državom, grad za gradom, turnir za turnirom... Novak Đoković je posle Pariza i Torina ušao u sukob i s navijačima u Malagi.

Doduše, u Španiji su ga iznervirali britanski navijači koji su došli da bodre svoj tim. U tome su ozbiljno preterali, pa je tokom meča Novak nekoliko puta reagovao, gestom im poručio "ne čujem vas", slao im i poljupce nakon što su vikali onda kada to nikako ne bi smeli da rade...

Na kraju je potpuno eksplodirao dok je pokušao da odgovori na pitanja nakon što je pobedio Kamerona Norija. Britanci su po svaku cenu želeli da ga spreče da to uradi i zbog toga su dobili lekciju od najboljeg na svetu.

- Naučite kako da poštujete igrače, da poštujete ljude. Ućutite, budite tihi - grmeo je besni Đoković, koji je publici poručio i da neće moći da spavaju.

Imao je i ranijih godina Đoković razne situacije sa navijačima, međutim, činjenica je da u poslednjem periodu drugačije gleda na temu problematične publike.

Primetili su svi da Novaku više nije bitno šta će da misle o njemu ako odgovori, podvikne, opsuje...

- Celog meča je bilo nepoštovanja i navijanja tada kada ne bi trebalo da ga bude, ali ja moram da budem spreman za to u Dejvis kupu. Navijači često preteraju, ali se i meni desi ponekad da pokažem da ne tolerišem to. Na kraju su me ometali kada sam davao izjave, bubnjevi i ostalo, pa smo malo popričali na kraju - osvrnuo se Nole na ono što je priredio prisutnima u Malagi.

Slične situacije je imao Novak i na mastersu u Parizu gde je naišao na katastrofalan odnos francuskih navijača, ali i na Završnom turniru u Torinu gde je "dirigovao" zvižducima sa tribina.

- Znamo da nije uvek prijatno imati publiku koja odjednom postane neprijateljski raspoložena prema vama i krene sa podržavanjem protivnika. Inteligentno, on 'seče' ono što se dešava i u isto vreme se remobiliše. Ima dosta iskustva na ovom nivou. I dalje mislim da se on, kada je u pitanju publika, sve više distancira, više nije tu da udovoljava, tu je da igra i pobeđuje i mislim da time što to čini još uvek privlači mnogo ljudi - rekla je nedavno legendarna Žastin Enan.

Možda će jednog dana Đoković otkriti razlog zbog čega je u poznom periodu karijere odlučio da drastično spusti prag tolerancije za gluposti koje dolaze sa tribina, ali deluje da se prilično dobro nosi sa tim i da lako uspeva da negativnu energiju koju dobija iskoristi na najbolji mogući način.

Kurir sport

Bonus video:

00:40

Novak Đoković i navijači - Dejvis kup

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track