ŠOK! REVOLUCIONARNA PROMENA U TENISU?! ATP gubi gren slemove i masterse - BUKA tenisera se isplatila, više ništa NEĆE biti isto!
Foto: Profimedia

atp

ŠOK! REVOLUCIONARNA PROMENA U TENISU?! ATP gubi gren slemove i masterse - BUKA tenisera se isplatila, više ništa NEĆE biti isto!

Tenis -

Postoje velike šanse da se u muškom tenisu dogodi revolucionarna promena, pošto se nezadovoljstvo radom ATP tura konstantno širi, i za sada to ide u samo jednom pravcu.

Poznati novinar Sports Ilustrejtida, Džon Verhajm, tvrdi da će organicazija muškog tenisa u budućnosti biti potpuno drugačija.

Za početak, iz ATP tura će se izdvojiti sva četiri Gren slema, devet aktuelnih mastersa 1.000 i deseti koji bi trebalo da se održava u Rijadu, dok će ATP i dalje vlasnik turnira iz serije 500, 250, čelindžera kao i završnog Mastersa.

Nije nemoguće da se ova ideja i realizuje, naprotiv, imajući u vidu da su pomenuti turniri u vlasništvu pojedinaca, menadžerskih agencija pa čak i nacionalnih federacija.

Igrači su već duže vreme nezadovoljni, visina premija im je mala dok im se uslovi za igru uopšte ne dopadaju. Posebnu ogorčenost imaju zbog učestalih promena loptica, što donosi i mnogo povreda!

Kurir sport

Bonus video:

00:40

Novak Đoković i navijači - Dejvis kup

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track