SADA JE SVE JASNO! ĐOKOVIĆA SU NAMERNO MALTRETIRALI: Oglasila se Međunarodna agencija za integritet tenisa i OTKRILA ISTINU
Foto: Starsport

Tačka na priču

SADA JE SVE JASNO! ĐOKOVIĆA SU NAMERNO MALTRETIRALI: Oglasila se Međunarodna agencija za integritet tenisa i OTKRILA ISTINU

Tenis -

Puno bure se diglo posle meča četvrtfinala Dejvis kupa između Srbije i Velike Britanije.

U Malagi se desio presedan kada je od Novaka Đokovića zatražena dopong kontrola pre meča protiv Kamerona Norija. Britanski mediji su odmah udarili na srpskog tenisera optužujući ga da je odbio da se podvrgne kontroli, čak su neki tražili i da se Đoković suspenduje zbog toga.

Tako je bivši francuski biciklista Mark Madio tražio kaznu za najboljeg tenisera sveta.

Njegova sunarodnica Marion Bartoli, međutim, stala je u odbranu Novaka i objasnila da britanski mediji pišu o temi o kojoj nemaju pojma.

Tačku na ovaj slučaj stavila je Međunarodna agencija za integritet tenisa. Portparol ove organizacije je objasnio proceduru koja jasno govori da Đoković nije prekršio nikakva pravila.

- Zahvaljujući formatu timskog takmičenja, uključujući i Dejvis kup, timovi mogu da budu informisani da su izabrani za testiranje pre starta mečeva i da mogu da obezbede uzorke kada su spremni. Od momenta obaveštavanja i davanja uzorka, oni su motreni od strane člana anti-doping tima. Ne menja ništa da li se to radi pre ili posle meča, pogotovo što je posle mečeva važnija koncentracija urina - rekao je on.

Đoković, dakle, nije odbio test kako su tvrdili britanski mediji. Igrači imaju izbor da urade test pre ili posle meča, a Novak je to uradio posle meča.

Tako je na ovaj slučaj stavljena tačka.

Kurir sport

Bonus video:

00:40

Novak Đoković i navijači - Dejvis kup

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track