KAKVE REČI ČUVENOG AMERIKANCA Jednom za sva vremena ZAPUŠIO USTA Novakovim hejterima: Nemam ništa protiv Federera i Nadala, ALI...
Foto: Starsport

pravo u metu

KAKVE REČI ČUVENOG AMERIKANCA Jednom za sva vremena ZAPUŠIO USTA Novakovim hejterima: Nemam ništa protiv Federera i Nadala, ALI...

Tenis -

Legendarni američki teniski stručnjak, čovek koji je radio sa sestrama Vilijams, Endijem Rodikom, Dženifer Kaprijati i mnogim drugim zvezdama belog sporta, Rik Mejsi, smatra da je Novak Đoković, bez dileme, najbolji teniser u istoriji.

"O svemu prvo sudim na osnovu utiska koji imam, a onda na osnovu brojeva. Brojevi ne lažu, a ne lažu ni moje oči jer već dugo radim ovo. Ništa protiv Federera i Nadala, oni su veliki šampioni i blizu su, ali Novak se odvojio. Jesam li spreman da proglasim Novaka za najvećeg u istoriji? Apsolutno", kaže proslavljeni trener i dodaje:

"Odvojio se u odnosu na sve i još nije gotov. Najviše od svega me impresionira što je i dalje jednako gladan uspeha. Pobediti ga na tri dobijena seta je vraški težak zadatak za sve. Godine su broj, stvar je u tome kako se osećaš i kako se brineš o svom telu".

Rafael Nadal
foto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

Iskusni stručnjak smatra da Rafael Nadal naredne sezone neće biti među favoritima za osvajanje grend slem trofeja.

"Malo je izgubio na mobilnosti i protivnici se ne plaše kada vide da si ranjiv. Kada znaju da imaju šansu, to je potpuno druga stvar, čak i na šljaci. Rafa ima skor 112-3 na Rolan Garosu, mečevi su bivali gotovi i pre nego što bi počinjali. Sada nije tako. Želim Rafi sve najbolje, ali nije na istom nivou kao pre, mislim da neće biti kandidat za slemove. Može da bude konkurentan, težak rival za sve na šljaci, ali zavisi od njegovog zdravlja", zaključio je Mejsi.

Rik Mejsi
foto: Printscreen

Kurir sport/Sport klub

00:40

Novak Đoković i navijači - Dejvis kup

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track