JADNO DA JADNIJE NE MOŽE - SMISLILI KAKO ĐOKOVIĆ NIJE VEĆI OD NADALA! Izmislili novi "REKORD" samo da Rafa bude ispred Novaka!
Foto: EPA/Ettore Ferrari

dokle više

JADNO DA JADNIJE NE MOŽE - SMISLILI KAKO ĐOKOVIĆ NIJE VEĆI OD NADALA! Izmislili novi "REKORD" samo da Rafa bude ispred Novaka!

Tenis -

Pojedini zapadni mediji i dalje ne žele da priznaju da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena.

Tako je portal "sportskeeda" smislio da Novak mora još mnogo da radi da bi stigao Rafu, jer je Nadal duže od njega u "Top 2 tenisera na svetu".

Po njima Novak Đoković moraće da ostane u Top 2 još 35 nedelja ili duže od toga da bi oborio ovaj rekord Rafaela Nadala", navedeno je.

"Kako je ovo moguće?", "A, šta ćemo sa Top 3?", "Sada računamo i drugo mesto u rekorde"?, "Ovo je sramotno", neki su od komentara na ovu bizarnu objavu i "rekord" koji je postavljen pred Novaka.

Kada se tvorci ovog "rekorda" budu sabrali, shvatiće realnost - da je Novak Đoković ubedljivi rekorder ATP liste sa čak 401 nedeljom na vrhu, na kojoj je i dalje.

Đoković drži rekord sa najviše sezona koje je završavao kao prvoplasirani - čak osam! Učinio je to kao najstariji teniser, sa 36 godina i sedam meseci i uz sve navedeno,

Đoković drži i rekord u najvećem vremenskom razmaku od prvog do za sada poslednjeg zauzimanja prvog mesta ATP liste.

Prvi put je to uradio 2011. godine, a na vrh se vratio krajem 2023. godine. Jedini je koji je uspeo da bude prvoplasirani bar jednom godišnje u razmaku od čak 12 godina.

I naravno da to nije sve, jer je Đoković jedini koji je uspeo da u jednoj sezoni osvojio 16.950 ATP poena. Učinio je to 2016. godine i to se nije dogodilo ni pre, ni posle toga.

Od kada je uveden novi sistem bodovanja, 2009. godine, Đoković je osvojio i čudesnih 16.585 poena tokom 2015. godine i tako je izjednačio rekord Rodžera Federera, koji je u starom sistemu bodovanja napravio iste uspehe i za njih bio nagrađen sa 8.370 bodova 2006. godine.

I najvažnije od svega, Novak Đoković je rekorder "večne liste" osvajača grend-slem trofeja, jer ih do sada ima 24, a Rafael Nadal je drugoplasirani, sa 22 i sa svešću da neće moći da dostigne Novakov nivo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track