GDE JE ĐOKOVIĆ BIO U MEĐEDOVIĆEVIM GODINAMA? Planeta ga upoznala u VELIKOM STILU, mučio Federera i Nadala, osvojio prvi MASTERS!
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC, Starsport

počeo dominaciju

GDE JE ĐOKOVIĆ BIO U MEĐEDOVIĆEVIM GODINAMA? Planeta ga upoznala u VELIKOM STILU, mučio Federera i Nadala, osvojio prvi MASTERS!

Tenis -

Hamad Međedović osvojio je titulu na "Next gen" Završnom turniru i pokazao je da njegovo vreme tek dolazi. Da li znate gde je bio Novak Đoković u njegovim godinama?

Međedović ima 20 godina i trenutno se nalazi na 113. poziciji na ATP listi. Plasman karijere bio mu je 102. mesto i trenutno nema titulu na ATP turu, dok su mu na grend slemovima najveći uspesi prve runde i to na Rolan Garosu i Vimbldonu. Dakle, deluje da njegovo vreme tek dolazi i moraće još puno da radi kako bi stigao blizu nivoa njegovog idola i čoveka koji mu je puno pomogao - Novaka Đokovića.

Đoković je 20 godina imao 2007. godine i to je bila sezona u kojoj ga je planeta upoznala. Novak je osvojio titulu u Adelejdu, igrao je polufinale u Roterdamu, finale US Opena gde je poražen od Rodžera Federera i Indijan Velsa, da bi prvi masters trofej osvojio u Majamiju.

Podigao je Nole pehar i u Eštorilu, igrao je polufinala Rolan Garosa i Vimbldona, a američku turneju započeo je osvajanjem druge masters titule u Montrealu, pobedivši prva tri tenisera sveta: Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Endija Rodika. Ovaj trofej doveo ga je na treću poziciju na kojoj je završio godinu. U nastavku sezone, Novak je Srbiji obezbedio istorijski plasman u Svetsku grupu Dejvis kupa, a zatim je u Beču osvojio i petu titulu u godini.

Dakle, Novak Đoković je u Međedovićevim godinama već dominirao svetskim tenisom i Hamad će morati još dosta da radi kako bi došao u sam vrh. Ipak, pokazao je veliki potencijal i ne bi bilo čudno da se naredne sezone umeša u krem tenisa i stigne blizu idola Đokovića, vršnjaka Alkaraza i nešto starijih Sinera, Medvedeva, Rubljova, Cicipasa i ekipe.

Ko je još osvajao "Next gen" Završni turnir?

Hamad Međedović je titulom na "Next gen" Završnom turniru upao u odabrano društvo od još pet tenisera. Prvi ovaj turnir 2017. godine osvojio je Korejanac Hjeon Čung koji se posle toga nije proslavio u svetu tenisa. Naredne sezone do titule je stigao Stefanos Cicipas, da bi 2019. trofej otišao u ruke Janiku Sineru. U korona godini turnir se nije održao, da bi ga 2021. osvojio Karlos Alkaraz. Tron najboljeg mladog tenisera planete Hamad Međedović nasledio je od Brendona Nakašime koji je bio najbolji 2022. godine.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

00:40

Novak Đoković i navijači - Dejvis kup

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track