IMATE NOVAKOV SUVENIR? Jedna Amerikanka zgrnula bogatstvo, njegove stvari MERE SE SA ŠEST CIFARA! Brajović: Đoković je darežljiv
Foto: Kurir TV

kurir tv

IMATE NOVAKOV SUVENIR? Jedna Amerikanka zgrnula bogatstvo, njegove stvari MERE SE SA ŠEST CIFARA! Brajović: Đoković je darežljiv

Tenis -

Kada je Novak Đoković osvojio prvu titulu na Rolan Garosu 2016. godine, iscrtao je reketom veliko srce na šljaci a potom reket poklonio publici vinuvši ga na tribine.

Uhvatila ga je Amerikanka Ebi Doerti, tada studentkinja, koja je doputovala u Pariz da bi gledala turnir, a sedam godina kasnije odlučila je da suvenir proda na aukciji.

Vuk Brajović
foto: Kurir TV

Kako pišu svetski mediji, Novakov reket izazvao je interesovanje kolekcionara sa svih strana planete. Na kraju aukcije Ebi Doerti je dobila 107.482 dolara za neočekivani poklon od najboljeg tenisera, koji je juče započeo 402. nedelju na prvom mestu ATP liste.

Ovim povodom u jutarnji program Redakcija na Kurir TV uključio se teniski analitičar Vuk Brajović.

- Novak je vrlo darežljiv i on često poklanja rekete, delove opreme, ali jedan deo tih poklona ide i u osmišljene humanitarne akcije. Evo upravo će u jednoj švajcarskoj fondaciji biti predstavljen Novakov potpisan reket iz ove godine, gde će veliki deo tih sredstava biti posvećen raznim humanitarnim aktivnostima - otkrio je Brajović.

01:44

IMATE NOVAKOV SUVENIR? Jedna Amerikanka zgrnula bogatstvo, njegove stvari MERE SE SA ŠEST CIFARA! Brajović: Đoković je darežljiv

Voditeljka Olja Lazarević upitala ga je da prokomentariše da li je ova reket precenjen ili je možda otišao ispod cene.

- Po mom saznanju, patike Useina Bolta i njegov dres su prodati za oko 100.000 švajcarskih franaka. Tako da sve zavisi od toga sa kog događaja artikal datira i šta je ono što je aktuelno u karijeri određene zvezde. Tako da u ovom trenutku Novakovi oprema, reket, dres i tako dalje, sigurno dosta vrede. Mislim da je ovo očekivana svota za Novakov reket - smatra Brajović, koji nije hteo da spekuliše ko je kupio reket na aukciji.

- Ko bi mogao da bude kupac, to je zaista teško pretpostaviti. Naravno, njega obožavaju u Indiji, obožavaju ga u Kini, to su sve veoma platežne zone sveta. Takođe je veoma omiljen i na Bliskom istoku, vole ga i u Rusiji, a ima i njegovih velikih poklonika i na severnoameričkom kontinentu. Tako da sve je moguće, ali je svakako lepa tema.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/M. R.

Bonus video:

01:25

NOVAK SA 36 GODINA TREBA DA JE ZRELIJI I MUDRIJI, A NE DA PADA U VATRU! Kojić oštro: Ako se neko pali, oni ga još više...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track