KAD VIDITE CENE SRUŠIĆETE SE! SPORTISTI NOSE SKUPOCENE SATOVE: Ronaldo na ruci ima pravo bogatstvo, Đoković pomera granice
Foto: Profimedia

Čuka da vam stane

KAD VIDITE CENE SRUŠIĆETE SE! SPORTISTI NOSE SKUPOCENE SATOVE: Ronaldo na ruci ima pravo bogatstvo, Đoković pomera granice

Tenis -

Nije strano da najbolji svetski sportisti, a i domaći, zarađuju basnoslovne cifre koje ih teraju na luksuzan život, a koga i ne bi, da se ne lažemo?

Naravno, dobar deo kolača dobijaju, ne zbog zasluga na terenu već i kao "pokretne reklame". Najveći svetski brendovi se otimaju o njih i čine sve kako bi svoje najbolje proizvode na taj način predstavili javnosti.

Tako su i ručni satovi deo ove priče.

Kad god neki sportista osvoji trofej, daje izjave medijima ili se nađe u javnosti, na ruci nosi određeni sat.

NOVAK ĐOKOVIĆ

Najbolji teniser sveta od 2021. godine sarađuje sa švajcarskom kompanijom "Iblo" (Hublot).

Novak nosi nekoliko modela. Više puta je viđen sa "Hublot Big Bang Meca 10 ceramic" koji je moguće kupiti i u slobodnoj prodaji. Na zvaničnom sajtu kompanije Iblo košta 24.100 dolara, odnosno oko 2,5 miliona dinara.

Interesantno je da je ovo model sata koji Novak Đoković nosi od 2021, a daleko je od najskupljeg u sportu, kamoli u tenisu.

Tako je Flojd Mejveder imao sat od čak 18 miliona dolara (Jacob & Co. Billionaire Watch) koji je bio ukrašen dijamantima, dok je recimo Rafael Nadal nosio "Rišar Mil" vredan 725.000 američkih novčanica. Još skuplji poseduje Serena VIlijams, pa je njen "Audemars Piguet Diamond Outrage" vredan 1,2 miliona dolara, prenosi "Biznis Insajder".

Da Novak i "Iblo" pomeraju granice potvrdili su tokom 2023. godine. Novak je na Vimbldonu nosio "Big Bang Integral Green Ceramic", a na američkoj turneji "Big Bang Unico Yellow Magic".

Novak Đoković
foto: Printscreen

Ovaj model proizveden je u žuto-crnoj keramici prečnika 42mm i dolazi na žuto-crnom gumenom kaišu. Pravi sportski sat koji ima funkciju hronografa pokreće mehanizam kućne radinosti oznake UNICO HUB1280, kojio radi na 4Hz i obezbeđuje rezervu od 3 dana. Vodootpornost sata je 100m. "Hublot Big Bang Yellow Magic" je limitiran na 250 primeraka po ceni od oko 26.000 evra.

Za predstojeći Australijan open Novak se odlučio za verziju "Big Bang Unico Red Magic". Ovaj 42mm veliki sat napravljen je od crvene keramike sa skeleton ciferom i hronograf funkcijom koju pokreće HUB1280 Unico mehanizam sa rezervom od 3 dana!

KRISTIJANO RONALDO

Kristijano Ronaldo je pre godinu dana potpisao najveći ugovor u istoriji fudbala.

Prelaskom u saudijski Al Nasr jedan od najboljih igrača svih vremena za dve godine će zaraditi neverovatnih 400 miliona evra, što je ubedljivo najveća zarada u istoriji.

Ronaldo je prilikom potpisivanja istorijskog ugovora pokazao da na ruci sija poseban sat. Nosio je "Rolex Xosmograph Daytona Arabic" model sata koji poseduju samo retki srećnici.

Ova "zver" izrađena je od platine i na sebi ima posebne dijamante.

Sat se ekskluzivno prodaje u odabranim radnjama na Bliskom istoku i jedan je od najređih "Daytona Platinium" satova koji su ikada napravljeni.

Tržišna vrednost ovog sata ide i do 450.000 dolara.

Naravno, to je prava sitnica za Ronalda koji od ugovora u Saudijskoj Arabiji ovu sumu zaradi za manje od 24 sata.

LIONEL MESI

Najbolji fudbaler na svetu, poput Novaka Đokovića, ostaje veran mišljenju da su Švajcarci najbolje sajdžije.

Radi se o satu brenda "Patek Philippe" koji košta 120.000 evra. Messi se odlučio za Nautilusov hronograf 5980R-001 u roze zlatu na gumenim kaišem zelenkaste boje. Vrlo neobična kombinacija priznaćete.

KARLOS ALKARAZ

Španski teniser Karlos Alkaraz nosi jedan od najskupljih satova u svetu sporta.

Karlos je na ruku stavio luskuzni Roleks čija je vrednost na tržištu oko 120.000 evra!

Reč je o modelu "Dejtona 116518LN", koji ima narukvicu izrađenu od specijalnih materijala otpornih na toplotu, ali i izuzetno lepe detalje na samom časovniku. Krase ga zlatna i crna boja, izgleda predivno i u potpunosti pristaje jednom od najtaletnovanijih sportista sveta. Pogledajte sat o kojem je reč.

Kurir sport

Bonus video:

00:03

Novak, navijači, Srbija, zastava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track