NOVAK JE POKRADEN? Društvene mreže "GORE", navijači veruju u ZAVERU protiv Đokovića! Umešani i fanovi Nadala i Federera?
Foto: Eurasia Sport Images / imago sportfotodienst / Profimedia

izmaklo mu priznanje

NOVAK JE POKRADEN? Društvene mreže "GORE", navijači veruju u ZAVERU protiv Đokovića! Umešani i fanovi Nadala i Federera?

Tenis -

Društvene mreže "gore" zbog Novaka Đokovića i navijači jednostavno ne mogu da poveruju kako je Janik Siner dobio nagradu za omiljeng tenisera na ATP turu. Teniska publika misli da iza svega čak stoji i zavera Nadalovih i Federerovih fanova.

Đoković nikada nije osvojio ovo priznanje koje je čak 19 puta išlo u ruke Rodžeru Federeru. ATP je dao jasna pravila i nagrada ide u ruke onom kog navijači izglasaju. Ipak, brojke koje su neumoljive bacile su sumnju na Sinerovu popularnost. Naime, jedan navijač Novaka Đokovića izazvao je pravu buru kada je na društvenim mrežama objavio koliko pratilaca ima Srbin, a koliko Italijan.

Na društvenoj mreži "X" (nekadašnji Tviter) Đoković ima 9.2 miliona pratilaca, a Siner 169 hiljada. Na Instagramu Novaka prati 14.2 miliona ljudi, a Janika 1.3 milion, dok je na Fejsbuku uz Srbina 10 miliona ljudi, a Italijana 41 hiljada. Ukupna brojka je poražavajuća za Janika - Đokovića prati 33.4 miliona ljudi, dok Siner ima 1.5 miliona pratilaca.

Ovi podaci bacili su sumnju na Sinerovu pobedu, pa su pojedini čak optužili fanove Rafaela Nadala i Rodžera Federera kako su skovali zaveru i glasali za Janika samo kako Novak ne bi osvojio nagradu.

Da li je u pitanju zavera ili ne ostaje nepoznato, ali Novaku je još jednom iz ruku izmakla jedna od retkih nagrada koje nikada nije osvojio, a društvene mreže su "izgorele" zbog toga.

Šta vi mislite, da li je Đoković zaslužio da osvoji nagradu za omiljenog igrača na ATP turu?

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

00:40

Novak Đoković i navijači - Dejvis kup

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track