ŠTA TI JE KARAKTER?! NOVAK JE IGRAO TENIS PET SATI, BIO JE ISCRPLJEN I NA IZMAKU SNAGE: Onda su mu ponudili parče čokolade!
Foto: Marco Alpozzi / LaPresse / Profimedia

faca

ŠTA TI JE KARAKTER?! NOVAK JE IGRAO TENIS PET SATI, BIO JE ISCRPLJEN I NA IZMAKU SNAGE: Onda su mu ponudili parče čokolade!

Tenis -

Novak Đoković imao je fantastičnu sezonu iza sebe, koju je završio osvajanjem tri od četiri grend slema, završnim mastersom i prvim mestom na ATP listi.

Novak Đoković
foto: Starsport

Međutim, nekako ga nagrade pred kraj godine mimoilaze, što najbolje govori o tome koliko su moćnici isfrustrirani moćnim Srbinom.

Međutim, svi hejteri i nepoštovaoci rezultata, imena i prezimena Novaka Đokovića moraće da se pomire sa činjenicom da će ga i narednih godina gledati na ATP turu.

Dmitrij Tursunov
foto: Profimedia

A, koliko je posvećen tenisu i samodisciplini, što mu omogućava dužu karijeru, najbolje svedoči nekadašnji ruski teniser Dimitrij Tursunov, danas uspešan trener.

- Biće veoma teško zaustaviti Novaka Đokovića! Osim što je veoma iskusan, Novak je uvek u odličnoj fizičkoj formi. Federer i Nadal su takođe imali iskustvo, ali fizički nisu više mogli da izdrže. Đoković je sa druge strane, uvek na sjajnom fizičkom nivou - rekao je Tursunov za portal Championat, a onda poentirao:

- Novak je i dalje najmotivisaniji na turu. Na primer, kada neko posle pet sati igre odbije parčence čokolade jer sadrži gluten, to znači da ta osoba ima neverovatan nivo samodiscipline. Toliko visok, da niko ne može da se nadmeće sa njim.

Da podsetimo, Novak Đoković ima 36 godina i jasan plan da u sledećoj sezoni napravi iskorak više u odnosu na prethodnu. Osvojio je 24 grendslem titule, 98 turnira u ATP konkurenciji, sa odnosom pobeda i poraza 1087/213. Kapa dole, majstore!

Nikolaj Davidenko
foto: EPA/GEORGIOS KEFALAS

Nikolaj Davidenko veruje da bi Novak Đoković bez problema i sa 100% šanse osvojio sva četiri grend slema u jednoj sezoni da se oni igraju na dva, umesto tri dobijena seta. Nijedan teniser nije osvojio Zlatni slem, odnosno da je pobedio u Australiji, Rolan Garosu, Vimbldonu i US openu u istoj kalendarskoj godini. Uspelo je to samo Štefi Graf 1988.

- Grend slemovi se igraju na tri dobijena seta, potencijalno pet. To iscrpljuje telo! Posebno što tokom turnira igraš sedam mečeva. Biće zanimljivo videti u kakvoj je formi Novak na Australijan openu 2024 - rekao je Davidenko za portal Championat, a potom komentarisao Olimpijske igre u Parizu:

- Mnogi igrači nisu posebno zainteresovani za odlazak na Olimpijske igre. To zahteva posebnu pripremu. Teniseri ga nemaju, jer je turneja u toku. To je skoro kao običan turnir. I ko je u boljoj formi u tom trenutku, imaće šansu da pobedi.

Kurir sport/Championat/A. R.

00:40

Novak Đoković i navijači - Dejvis kup

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track