"NUDILI SU MI IZMEĐU 3.000 I 5.000 EVRA DA NAMESTIM MEČ" Šokantna ispovest bivšeg broja jedan: Posle svakog meča dobijam PRETNJE!
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

OTVORIO DUŠU

"NUDILI SU MI IZMEĐU 3.000 I 5.000 EVRA DA NAMESTIM MEČ" Šokantna ispovest bivšeg broja jedan: Posle svakog meča dobijam PRETNJE!

Tenis -

Nekada velika nada svetskog tenisa, bivši broj jedan u juniorskoj konkurenciji Filip Pelivo (29), uveren je da veliki broj tenisera živi od nameštanja mečeva.

Kanadski teniser, koji je nedavno postao poljski državljanin, dominirao je u juniorskoj konkurenciji. Bio je šampion Vimbldona i US opena, predviđali su mu blistavu karijeru, međutim, nije uspeo da iskoristi ogroman potencijal. U seniorskoj konkurenciji se potpuno izgubio, najbolji plasman imao je pre pet godina kada je bio 161. na ATP listi, a sezonu za nama završio je na 462. mestu.

U izuzetno zanimljivom intervjuu koji je dao za poljski "Sport.tvp", ovaj teniser otvoreno je govorio o velikim problemima sa kojima se suočavaju slabije rangirani teniseri.

"Stanje mog bankovnog računa bilo je u minusu ove godine. Srećom imao sam neku ušteđevinu, jer sam 2023. potrošio mnogo više nego što sam zaradio. Moram da podignem nivo, jer je sa ovim plasmanom nemoguće živeti od profesionalne karijere tenisera", kaže Pelivo.

On je otkrio da su teniseri poput njega meta kladioničarske mafije.

"Kada sam na turu, lako mogu da učim ljude koji su tu zbog klađenja. Ove sezone dobio sam predlog za sponzorstvo koji je bio malo čudan. Bio sam ohrabren da saznam više, i nije im trebalo dugo da mi predlože da nameštam meč, a da zauzvrat dobijem između 3.000 i 5.0000 evra. Odmah sam obavestio direktora turnira i Odeljenje za integritet tenisa", priznaje teniser kanadskog porekla.

On ističe da su mnogi prihvatili nepristojne ponude.

"Uveren sam da postoje igrači koji žive od nameštanja utakmica. Pokušali su da me nateraju da sarađujem, rekli su da sa njima radi najboljih 600 tenisera. Mislim da na turnirima na nivou Čelendžera ima dosta momaka koji nameštaju".

On je otkrio da konstantno dobija pretnje na društvenim mrežama.

"Posle svakog meča koji igram dobijam preteće poruke na društvenim mrežama. Nikada nikome nisam odgovorio, jednostavno blokiram onog koji mi je poslao poruku. To mi oduzima energiju, jer posle svakog meča čitam te stvari. Navikao sam se, ali razumem da ima tenisera kojima to tešo pada", ističe Filip.

Kurir sport/Euro.eseuro/J.M.

00:20

NOVAK ĐOKOVIĆ PRED FINALE US OPEN: Igraću taj meč kao da mi je poslednji u karijeri

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track