NEOBIČAN MEČ I POBEDA ĐOKOVIĆA! Novak se svađao sa sudijom, NESHVATLJIVO PAO, tražio POMOĆ LEKARA i spasio Srbiju!
Foto: COLIN MURTY / AFP / Profimedia

Junajted kup

NEOBIČAN MEČ I POBEDA ĐOKOVIĆA! Novak se svađao sa sudijom, NESHVATLJIVO PAO, tražio POMOĆ LEKARA i spasio Srbiju!

Tenis -

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, pobedio je Jiržija Lehečku u tri seta 6:1, 6:7(3:7), 6:1.

Đoković je tako izjednačio rezultat u okršaju Srbije i Češke, nakon što je u prvom meču Olga Danilović poražena od Markete Vondrušove.

O plasmanu Srbije u četvrtfinale odlučiće miks dubl.

Tokom neobičnog meča Đoković je prošao kroz uspone i padove.

Furiozno je krenuo, imao veliku prednost u prvom setu, ali uprkos tome, između petog i šestog gema pretio da neće nastaviti meč zbog jakih reflektora.

Ubrzo je osvojio prvi set, a odmah došao do brejka u drugom.

Delovalo je da žuri da što pre završi i obezbedi igranje dubla, ali je tada došlo do neshvatljivog pada. Počeo je da greši, a Lehečka je podigao svoj nivo, osvojio tri vezana gema i preokrenuo situaciju.

Pritisak je bio na Đokoviću, ali znamo da je on najbolji u takvim situacijama. Set je doveden do taj-brejka, a tamo je 31. teniser sveta ipak uspeo da šokira rivala i dođe do izjednačenja.

Na pauzi između dva seta, Đoković je tražio medicinski tajm-aut, tokom kojeg mu je prišao fizioterapeut i izmasirao desnu ruku.

Nije bilo lepo tako nešto videti, ali dobra stvar je da nije bilo posledica, odnosno da bolovi koje je najbolji teniser sveta osetio nisu uticali na njegovu igru.

Ekspresno je Novak došao do velike prednosti u odlučujućem setu i do pobede u prvom međusobnom okršaju sa Jiržijem Lehečkom.

Tok meča ste mogli da pratite na Kurir sportu:

Treći set:

6:1 - Bez problema na kraju za Novaka!

5:1 - Uspeo je Čeh ipak da se "upiše" na semafor i u trećem setu.

5:0 - Samo je pitanje da li će uspeti Čeh da osvoji jedan gem u trećem setu.

4:0 - Brejk!

Sada je Đoković već veoma blizu pobede.

3:0 - Iako deluje da u ovom trenutku sve ide u dobrom smeru, Novak je pokazao znak nervoze nakon što je napravio duplu servis grešku. Srećom, nije zbog toga upao u problem.

2:0 - Brejk!

Tri vezane šanse da "ukrade" servis gem rivalu je imao Srbin. Bila je za njega ovaj put treća sreća.

1:0 - Taj problem sa rukom se nije video na samom startu odlučujućeg seta, pošto je Đoković lako došao do prednosti.

Nakon što je izgubio drugi set, Novak je tražio pomoć lekara koji je došao na teren i masirao desnu ruku. Ovo nikako ne deluje dobro.

Novak Đoković
foto: Printscreen

Drugi set:

6:7 - Kraj seta!

Taj-brejk:

1:0 - Mini brejk Novaka.

1:1 - Mini brejk Lehečke.

2:1 - Poen za Novaka.

2:3 - Dva poena za Lehečku.

2:4 - Mini brejk Lehečke.

3:4 - Poen za Novaka.

3:6 - Dva poena za Lehečku.

3:7 - Mini brejk Lehečke.

5:6 - Oporavio se Lehečka i prekinuo mini seriju od dva izgubljena gema, pa je sada ponovo pritisak na strani njegovog rivala koji će servirati da ostane u setu.

5:5 - Definitivno smo ušli u dramatičnu završnicu drugog seta, pošto je Novak uspeo da se u potpunosti vrati.

4:5 - Brejk!

Neverovatan je Novak Đoković! Kada je delovalo da je "na kolenima", Srbin je šokirao rivala i vratio se u igru u drugom setu.

3:5 - Brejk!

Ovo već izgleda dosta problematično... Novak je potpuno pao, što Lehečka koristi maksimalno. Čeh je sada jako blizu osvajanja drugog seta i izjednačenja u meču.

3:4 - Čeh je vezao tri gema u nizu i sada ima prednost u drugom setu.

3:3 - Brejk!

Neočekivano, u trenucima kada je izgledalo da će Đoković pokušati da što pre završi meč, Lehečka je došao do brejk lopti. Prve dve nije iskoristio, ali treću jeste.

3:2 - Manji problemi, ali gem za Čeha.

3:1 - Igra Đoković dovoljno dobro da ne ostavi puno prostora rivalu da ozbiljnije zapreti. Lako je potvrdio brejk i ide prema pobedi.

2:1 - Brejk!

Žuri Novak da što pre završi meč i okršaj Srbije i Češke dovede do odlučujućeg dubla. Opet je, kao i u prvom setu, u ranoj fazi napravio brejk.

1:1 - Vrlo lako Novak uzvraća.

0:1 - Servisom je Lehečka otvorio drugi set i to je uradio dosta dobro pošto je lako stigao do gema i, za razliku od prvog seta, sada Novak "juri" rezultat.

Prvi set:

6:1 - Kraj seta!

Pokazao je Novak koliko je moćan i kvalitetniji od današnjeg rivala. Protiv 31. tenisera na svetu je ekspresno stigao do prednosti.

Dovoljno je bilo da dva puta oduzme servis rivalu, pošto je na svom servisu bio dovoljno dobar.

Odlično je u prvom delu igre funkcionisao bekhend i to je dodatno pomoglo Đokoviću da posle 35 minuta igre dođe do prednosti u setovima.

5:1 - Brejk!

Potpuna dominacija Srbina u prvom setu. Pokušava Lehečka da kombinuje udarce, da ne bude predvidiv, ali iznudio je Novak od njega previše grešaka, pa se sada Čeh nalazi u gotovo bezizlaznoj situaciji kada je reč o prvom setu.

Neobična situacija je viđena između dva gema. Novaku su smetali jaki reflektori, pa je od sudije Mohaeda Lajanija tražio da se isključe.

- Ne ustajem sa klupe dok se ne ugase svetla. Usred dana su uključena svetla, zašto - upitao je Novak sudiju i supervizora, pre nego što je ustao i vratio se na teren.

4:1 - Odservirao je Novak i prvi as udarac i lako stigao do ozbiljne prednosti u prvom setu.

Zanimljiv kadar sa meča: Selektor Srbije i Novakov trener jedan do drugog

Goran Ivanišević, Viktor Troicki
foto: Printscreen

3:1 - Brejk!

Jasno je Čehu da svaki udarac mora da bude snažan i precizan, ali takva igra sa sobom nosi i rizik. Ušao je u problem, suočio se sa dve brejk šanse za Đokovića, uspeo je dobrim servisima da se izvuče, ali time je samo odložio gubitak servis gema.

2:1 - Morao je Novak da se potrudi kako bi došao do novog gema, pošto je Lehečka uspeo da dođe do izjednačenja.

1:1 - Nešto teže od svog rivala, ali bez većih problema, Lehečka dolazi do prvog gema na meču.

1:0 - Meč je počeo servisom Novaka Đokovića! Već u prvom gemu videli smo, za Novaka karakterističnu, bekhend paralelu do koje rivali ne mogu da stignu. Odličan start Srbina i gem bez izgubljenog poena.

Uoči meča:

Nakon poraza Olge Danilović od Markete Vondrušove u tri seta, Novak mora da pobedi kako bi održao šanse Srbiji za ukupan trijumf protiv Češke.

Đoković će protiv 31. tenisera sveta igrati u okviru susreta Srbije i Češke u drugom kolu Junajted kupa.

Biće to prvi međusobni duel Novaka i Lehečke koji u meč ulazi sa ulogom apsolutnog autsajdera.

Đoković i 14 godina mlađi protivnik pokušaće da osvoje bod za svoju reprezentaciju nakon meča Olge Danilović i Markete Vondrušove.

Podsetimo, u prvom meču Juanjted kupa u Pertu, Novak je pobedio Žižen Ženga u dva seta, dok je od istog tenisera Lehečka poražen u tri seta.

Bonus video:

00:40

Novak Đoković i navijači - Dejvis kup

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track