NOVAKA NA PUTU KA 25. GREND SLEMU ČEKAJU MLADI AMERIČKI LAVOVI: Održan žreb za Australijan open! Još uvek ne zna ime prvog rivala
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Prvi grend slem u sezoni

NOVAKA NA PUTU KA 25. GREND SLEMU ČEKAJU MLADI AMERIČKI LAVOVI: Održan žreb za Australijan open! Još uvek ne zna ime prvog rivala

Tenis -

Novak Đoković je dobio rivale za ovogodišnji Australijan open.

Srpski as još uvek ne zna ime prvog rivala, odnosno on će doći iz kvalifikacija koje su u toku.

U delu žreba gde se nalazi prvi nosilac nalaze se mladi američki teniseri Ben Šelton i Tejlor Fric, kao i Grk Stefanos Cicipas.

Potencijalni rivali u polufinalu su Italijan Janik Siner ili Rus Andrej Rubljov.

U tom delu žreba su veterani Endi Marej i Gael Monfis.

Održan je žreb u muškoj konkurenciji.

Održan je žreb u ženskoj konkurenciji.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pokušaće 25. put u karijeri da podigne pehar namenjen pobedniku grend slem turnira.

Ujedno, Novak će probati da stigne do 11. titule na Australijan openu, gde ujedno i brani trofej.

Kladionice nemaju dilemu, Novak je prvi favorit na turniru koji počinje u nedelju 14. januara. Slede Alkaraz, Siner, Medvedev, Zverev...

Ipak, mnogo toga će zavisiti i od žreba za ovo takmičenje. Žreb je na programu od tri ujutru u noći između srede i četvrtka po našem vremenu.

Đoković je prvi favorit, ali i prvi nosilac u Melburnu.

Organizatori prvog Grend slema u sezoni su odlučili da povećaju nagradni fond, pa će tako šampioni u obe konkurencije umesto 2.975.000 dolara, koliko im je pripalo prošle godine, sada osvojiti po 3.150.000 dolara.

U muškoj konkurenciji 32 nosioca su prva 32 tenisera sveta na ATP listi, dok je u ženskoj konkurenciji došlo do manjih pomeranja zbog povreda i drugih izostanaka.

Nosioci neće igrati međusobno u ranim fazama turnira, a prva dva se ne mogu sastati pre finala.

Drugi nosilac je Španac Karlos Alkaras, jedini igrač koji je prošle godine pobedio Đokovića na grend slem turniru, u finalu Vimbldona, treći je Rus Danil Medvedev, a četvrti Italijan Janik Siner.

Ruski teniser Andrej Rubljov postavljen je za petog nosioca, Aleksandar Zverev iz Nemačke za šestog, a Grk Stefanos Cicipas za sedmog.

Danski teniser Holeger Rune je osmi nosilac, Poljak Hubert Hurkač deveti, a Australijanac Aleks de Minor 10.

U ženskoj konkurenciji drugi nosilac je branilac titule Beloruskinja Arina Sabalenka, dok je treći nosilac Elena Ribakina iz Kazahstana. Amerikanke Koko Gof i Džesika Pegula su četvrti i peti nosioci, a Uns Džabir iz Tunisa je postavljena za šestog.

Čehinja Marketa Vondroušova je sedmi nosilac, Grkinja Marija Sakari osmi, Barbora Krejčikova iz Češke je deveti, a za 10. je postavljena Beatris Hadad Maja iz Brazila.

Deset prvih nosilaca u muškoj konkurenciji: 1. Novak Đoković, 2. Karlos Alkaraz, 3. Danil Medvedev, 4. Janik Siner, 5. Andrej Rubljov, 6. Aleksander Zverev, 7. Stefanos Cicipas, 8. Holger Rune, 9. Hubert Hurkač, 10. Aleks De Minaur.

Deset prvih nosilaca u ženskoj konkurenciji: 1. Iga Svjatek, 2. Arina Sabalenka, 3. Elena Ribakina, 4. Koko Gof, 5. Džesika Pegula, 6. Ons Žaber, 7. Marketa Vondrušova, 8. Marija Sakari, 9. Barbora Krejčikova, 10. Beatriz Hadad Maja.

Kurir sport

Bonus video:

00:03

Novak, navijači, Srbija, zastava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track