TENISKI TURNIR U ADELEJDU: Titule za Ostapenko i Lehečku
Foto: AP

TENIS

TENISKI TURNIR U ADELEJDU: Titule za Ostapenko i Lehečku

Tenis -

Letonska teniserka Jelena Ostapenko osvojila je titulu na turniru u Adelejdu, pošto je u finalu pobedila Ruskinju Dariju Kasatkinu sa 6:3, 6:2.

Ostapenko je do svoje sedme titule u karijeri, a četvrte na tvrdoj podlozi, stigla posle sat i 15 minuta igre. Letonka je u ovom finalu napravila brejk u svakom gemu u kojem joj se ukazala prilika, a ukupno pet.

Prvi put posle više od pet godina, Ostapenko će se u ponedeljak vratiti među prvih deset na WTA listi. Šampionka Rolan Garosa iz 2017. godine je poslednji put u top 10 bila u septembru 2018. godine.

Na ATP turniru u Adelejdu slavio je Jirži Lehečka koji je stigao do svoje prve titule u karijeri pobedivši u finalu Britanca Džeka Drejpera sa 4:6, 6:4, 6:3.

Posle izgubljenog prvog seta, trenutno 32. teniser sveta se dobro oporavio i na kraju je uspeo da posle dva sata i 48 minuta borbe slavi protiv 62. na ATP listi.

Lehečka je prvi Čeh koji je osvojio ATP titulu od Jiržija Veselog u Puni 2020. godine. Današnja pobeda doneće mu napredak na ATP listi od devet mesta, pa će od ponedeljka biti 23. teniser sveta.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track