VOLEO BIH DA JE SIŠAO, DA VIDIM ŠTA JE TO BILO! Đoković otkrio šta bi se desilo da ga je navijač poslušao: UPLAŠIO SE iz daljine!
Foto: Lillian SUWANRUMPHA / AFP / Profimedia

IGRAČI, PUBLIKA I ŠOUBIZNIS

VOLEO BIH DA JE SIŠAO, DA VIDIM ŠTA JE TO BILO! Đoković otkrio šta bi se desilo da ga je navijač poslušao: UPLAŠIO SE iz daljine!

Tenis -

Specijalni izveštač iz Melburna - Vuk Brajović

Tokom meča drugog kola Australijan opena Novak Đoković je imao neprijatnu situaciju sa pojedincima sa tribina.

Konkretno, Novaka je iznervirao jedan navijač kojeg je zbog ponašanja pozvao da siđe i obrati mu se u lice.

Na konferecijama za medije je veoma aktuelna tema ulaska publike u stadion skoro po sopstvenom nahođenju.

Mišljenja su različita o toj inovaciji, a neki smatraju da se publici već previše podišlo iz komercijalnih razloga i da će se taj odnos teško kontrolisati dalje.

Šta Novak misli o tome da li je na takve načine šoubiznis previše zakoračio u oblast sporta, kako bi to moglo da se odrazi na igrače i odnos publike prema njima i nadalje?

Sport će morati tim kretanjima da se prilagodi. Te pojave nisu nešto što dolazi, već je tu neko vreme, deo je naše sadašnjosti. Svaki Grend slem je jedinstven na svoj način; Ju Es Open je ubedljivo najglasniji, gde se sve vrti oko te zabave i zabavnog programa. Publika je glasna, popije po neko piće, zabavlja se – i smatra da ima pravo na to kupovinom karte, da može da kaže stvari koje želi, da se izrazi i ponaša kako hoće. Da li je to u skladu sa nekim moralnim kodeksom i normalnim očekivanim ponašanjem na teniskim turnirima? Verovatno i nije u ovakvim situacijama, a pogotovo onoj koja se desila protiv Popirina", rekao je Đoković i nastavio:

Novak Đoković
foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Očekivao sam da će atmosfera biti dosta neprijateljski postavljena prema meni i da će stadion navijati za Australijanca – ali nisam pretpostavljao da će neki ljudi da idu tako daleko, vređajući… Neko je tada prešao sve granice pristojnog ponašanja, pa sam morao da mu se suprotstavim i da ga pozovem da dođe i kaže mi u lice ono što je govorio na tribinama. On se tada – da ne kažem u žargonu – tada uplašio i krenuo da se izvinjava – sa daljine.

A šta bi Novak uradio da je taj posmatrač odlučio da siđe kod Novaka, usledilo je spontano pitanje?

Voleo bih da je sišao na teren, da mi priđe pa da čujem šta je to bilo – da se “malo popričamo”", uz smeh kaže Novak.

Kurir sport

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track