NOVAK ĆE BITI BESAN KAO RANJENA ZVER! CELA ITALIJA NA NOGAMA PRED POLUFINALE MELBURNA: Svi se upinju da posavetuju Janika Sinera!
Foto: EPA Alesandro Di Marco, AP Andy Wong

TENISKA POSLASTICA

NOVAK ĆE BITI BESAN KAO RANJENA ZVER! CELA ITALIJA NA NOGAMA PRED POLUFINALE MELBURNA: Svi se upinju da posavetuju Janika Sinera!

Tenis -

Ostalo je manje od 48 sati do prvog polufinala Australijen opena u kojem će igrati Novak Đoković i Janik Siner.

Novak Đoković, Janik Siner
foto: EPA/JORGE ZAPATA

Italija je na nogama, a tamošnji mediji u prvi plan stavljaju visokog momka iz Južnog Tirola Janika Sinera (22), italijanske pokrajine većinom nastanjene Nemcima. Konstatuju da je dugajlija rođenu mestu San Kandido završio 2023. godinu na najbolji mogući način, a 2024. počeo na istom nivou, stigavši do polufinala Australijan opena bez izgubljenog seta.

Italijanski mediji u superlativima pišu o Novaku Đokoviću. Cene i poštuju sve ono što je uradio u tenisu. Ističu da je Srbin deset puta stigao do polufinala u Melburnu i uvek pobeđivao, tačnije osvajao titulu.

Filipo Volandri
foto: Printskrin/Instagram

Selektor Dejvis kup reprezentacije Italije Filipo Volandri smatra da Janik Siner mora da bude maksimalno spreman ako želi da se plasira u finale. U razgovoru za "Gazzetta dello Sport" Volandri kaže:

- Bilo bi divno da Siner pobedi, ali moraće mnogo toga da uradi da bi to i ostvario. Njegova naredna prepreka nije bilo koji teniser. Siguran sam da bilo kome ko bude gledao taj meče neće biti dosadno - izjavio je Volandri i nastavio:

- U poslednjim mečevima Đoković i Siner su jedan drugog pručavali, bolje upoznavali i pripremali poteze i kontrapoteze koji će biti otkriveni u njihovom narednom okršaju. Zato očekujem savršenog Noleta sa vrlo jasnim idejama kako da zaustavi Sinera. To će biti besni Đoković! U Malagi ga je Siner pobedio dva puta, prvo u singlu, a zatim u dublu. Zato će Đoković biti kao ranjena zver! Ali će u isto vreme protiv sebe imati mladog šampiona koji raste iz meča u meč i koji uvek ima poverenja u svoje sposobnosti.

Novak Đoković, Janik Siner
foto: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia

Analizirao je Volandri i podlogu na kojoj se igra u Melburnu, odnosno da li ona više odgovara Đokoviću ili Sineru.

- Podloga je drugačija od one u Malagi. Janik više voli zatvorene prostore, jer na otvorenom ima problema sa vetrom. Ali, to su stvari koje se baš i ne tiču Noleta koji ima pravo iskustvo igranja ovakvih mečeva.

Objasnio je italijanski teniski stručnjak i koliko je Đoković fizički besprekorno spreman.

- Mogli bismo da napišemo raspravu o Noletovim atletskim sposobnostima. Ali, isto tako da i Siner sada ume da se transformiše. U svakom slučaju biće to veoma težak izazov za mladog Janika - zaključio je Filipo Volandri.

Kurir sport/Gazzeta dello sport/TennisworldItalia

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track