SRBIJA IZ KRALJEVA KREĆE PO SALATARU! Nema Novaka, ali selektor Trocki poručuje: Želimo da nastavimo trijumfalni niz!
Foto: Foto I.Radošević

dejvis kup

SRBIJA IZ KRALJEVA KREĆE PO SALATARU! Nema Novaka, ali selektor Trocki poručuje: Želimo da nastavimo trijumfalni niz!

Tenis -

Dejvis kup reprezentacija Srbije u petak nastavlja takmičenje i počinje borbu u ovogodišnjem izdanju najveće svetske smotre u tenisu, a prvi rival je Slovačka.

Selektor Srbije Viktor Troicki veruje da će i treći put naš nacionalni tim trijumfalno da završi meč u Kraljevu. - Već treći put igramo u Kraljevu i sećam se da nas je publika nosila do trijumfa. Pozivam ih da nam i ove godine pomognu protiv Slovačke, da nastavimo trijumfalan niz - rekao je Troicki pred meč koji reprezentacija Srbije igra kao domaćin posle punih pet godina.

Dejvis Kup
foto: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

Malo problema postoji u planiranom sastavu.

- Svi reprezentativci koji su ovde, u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji su spremni za meč i imaju odlične uslove da se pripreme za petak i subotu. Nažalost, već se znalo da Novak neće da igra, a od planiranih reprezentativaca zbog prehlade je otpao i Hamad Međedović. Međutim, Kecmanović, Đere, Lajović i Ćaćić su spremni za sva iskušenja - istakao je bivši teniser. U tenisku reprezentaciju stiglo je i jedno tradicionalno pojačanje.

- Priključili smo, po tradiciji, juniorskog reprezentativca Ognjena Milića. Reč je o levorukom talentovanom igraču kome će da puno znači rad sa seniorskim reprezentativcima - jasan je Trocki.

Dejvis kup
foto: TSS

Pred meč u Kraljevu svoje viđenje meče dao je i seketor reprezentacije Slovačke Tibor Tot.

- Do sada nisam imao prilike da budem u Kraljevu, a uslovi su odlični. Verujem da ćemo jakom timu Srbije, jednom od najboljih u svetu, čak i bez Novaka, da se suprotstavimo kako dolikuje. Došli smo da se borimo, pa Italijane smo namučili prošle godine, bilo je 3:2 za njih, zašto da to ne ponovimo i ovde - poručio je trener gostiju.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:26

Australijan open, atmosfera, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track