PAKAO ZA NOVAKA U PUSTINJI! Indijan Vels jači od Grend slema: Svih TOP 10 sa liste stižu u Kaliforniju, a vraća se i Nadal!
Foto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

žestoko

PAKAO ZA NOVAKA U PUSTINJI! Indijan Vels jači od Grend slema: Svih TOP 10 sa liste stižu u Kaliforniju, a vraća se i Nadal!

Tenis -

Objavljen je konačan spisak učesnika turnira u Indijan Velsu, a naravno da je najveće ime Novak Đoković.

Srbin je poslednji put ovde nastupao 2019. godine i od tada nije mogao na teren na "Pustinjskom slemu" zbog propisa vezanih za vakcinaciju i virus korona, pa sada ne brani nikakve bodove na ovom mastersu vrednom 1.000 bodova.

Ipak neće mu biti nimalo lako da od 6. marta dođe do dobrog rezultata jer je kompletna teniska elita prijavljena za ovaj turnir! Svih Top 10 sa ATP liste će igrati na ovom turniru, a njima će se pridružiti i Rafael Nadal koji je pre nekoliko dana potvrdio da će igrati i da će se u Indijan Velsu vratiti na teren.

Novak Đoković, Janik Siner
foto: Virginie Bouyer / Panoramic / Profimedia

Karlos Alkaraz će braniti prošlogodišnju titulu, a Danil Medvedev finale, tako da je Đoković siguran na prvom mestu ATP liste. Janik Siner dolazi u Kaliforniju kao najveća zvezda nove generacije u ovom momentu i osvajač Australijan opena,. a tu su i Andre Rubljov, Aleks Zverev, Holger Rune, Hubert Hurkač, Tejlor Fric i Stefaos Cicipas.

Nadal se vraća kao trostruki osvajač i finalista iz 2022. godine, a od velikih imena tu će biti i bivši broj jedan Endi Marej, nekadašnji polufinalista grend slem Aslan Karacev, Karen Hačanov, Adrijan Manarino, kao i cela garnitura Amerikanaca - Tijafo, Pol, Šelton...

Rafael Nadal
foto: William WEST / AFP / Profimedia

Kasper Rud, Grigor Dimitrov, Kameron Nori, Den Evans, Davidovič-Fokina, Aleksandar Bublik i Feliks Ože-Aljasim su takođe prijavljeni, kao i Novaku dobro poznati Taro Danijel koji ga je upravo ovde dobio 2018. Od srpskih teniserfa tu će biti Laslo Đere i Dušan Lajović u glavnom žrebu, a videćemo hoće li nekoga biti u kvalifikacijama,

Novak Đoković je turnir osvajao pet puta, poslednji put 2016. godine i izjednačen je po broju titula sa Rodžerom Federerom koji ima pet trofeja.

Kurir sport / Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track