ALKARAZ SE POTPUNO SLOMIO POSLE JOŠ JEDNOG BOLNOG NEUSPEHA Utučeni Španac jedva izustio reči na konferenciji: Mnogo me je POVREDIO
Foto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

NE MOŽE DA SE SASTAVI

ALKARAZ SE POTPUNO SLOMIO POSLE JOŠ JEDNOG BOLNOG NEUSPEHA Utučeni Španac jedva izustio reči na konferenciji: Mnogo me je POVREDIO

Tenis -

Najbolji španski teniser Karlos Alkaraz teško je podneo poraz u polufinalu ATP turnira serije 250 u Buenos Ajresu.

Čileanac Nikolas Đari napravio je pravu senzaciju u prestonici Argentine, pošto je rutinski u dva seta savladao velikog favoria, bivšeg broja jedan - Karlosa Alkaraza.

Porazom od 21. tenisera sveta Karlos je produbio rezultatsku krizu. Od prošlogodišnjeg Vimbldona Španac nije podigao trofej, na devet uzastopnih turnira doživeo je neuspeh - sedam meseci ništa nije osvojio!

Verovao je da će mu odbrana titule na turniru na kom je bio apsolutni favorit biti vetar u leđa za nastavak sezone i potvrda da se vraća u formu koja ga je ranije krasila. Međutim, umesto toga usledio je žestok šamar.

Koliko je neuspeh zaboleo Španca jasno se videlo na konferenciji za medije nakon meča. Karlos je bio potpuno slomljen, jedva je govorio.

"Težak je poraz. Mnogo me je povredio. Postoji mnogo stvari koje moram da poboljšam, nivo igre mora da se podigne. Igrao sam dobar tenis, ali sam veoma daleko od svog pravog niva", rekao je Karlos i dodao:

"Pozitivna stvar je to što vidim da ima puno prostora za napredak. Moram bolje da čitam meč, da budem najbolja verzija sebe u momentima kada je napeto. Danas mi je to nedostalo".

Svestan je da su očekivanja teniske javnosti ogromna, kada je on u pitanju.

"Velika su očekivanja na svakom turniru na kom igram. Možda ljudi misle da moram da pobedim u svakom meču, ali Đari je bio na sjajnom nivou".

Španac je razočaran jer nije uspeo da popravi neke boljke iz prošlosti.

"Šteta je što se vidi da neke stvari nisam popravio u koncentraciji od 2023. godine. Nema drugog načina, moram još da radim. Nivo igre zavisi od mog stava i energije. Godine su preda mnom, mnogo toga još može da se desi, a videćemo kako ću dalje", poručio je Alkaraz.

Kurir sport/J.M.

04:03

Krejg O’Šenesi ekskluzivno za Kurir: Novak neće dati da se otpiše tako lako!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track