ĐERE ZABLISTAO U GRADU KOJI ODLIČNO PAMTI! Razbio je Španca na mestu koje obožava
Foto: Camilla Stolen / imago sportfotodienst / Profimedia

BRAVO

ĐERE ZABLISTAO U GRADU KOJI ODLIČNO PAMTI! Razbio je Španca na mestu koje obožava

Tenis -

Laslo Đere rutinski je prošao u drugo kolo turnira u Rio de Žaneiru pošto je bez većih problema savladao španskog igrača Bernabea Zapatu Miraljesa rezultatom 6:3, 6:1.

Već u narednoj rundi mogli bi da vidimo i srpski derbi, a da bi se to dogodilo Dušan Lajović mora da savlada Kolumbijca Danijela Galana i da zakaže okršaj sa Laslom.

Kada je meč u pitanju sve je rešeno u prvom setu. Đere je prvi napravio brejk, došao do 3:1, pa je izgubio servis u šestom gemu (3:3) i od tog momenta uzeo je naredna tri gema i došao do prednosti u setovima.

U drugom je ekspresno stigao do dva brejka, poveo sa 5:0 i sve što je Španac uspeo jeste da se upiše na semafor i da ne ode kući sa nulom.

Inače, ovaj turnir je jedan omiljenih za srpskog tenisera. Zašto? Zato što je baš ovde osvojio prvu od svoje dve ATP titule. Bilo je to 2019. godine kada je Laslo u finalu savladao Feliksa Ože-Alijasima (Kanada).

Što se ovosezonskog turnira tiče prvi favorit je Karlos Alkaraz, koji se nalazi u rezultatskoj krizi, a tu su još Kameron Nori, Sten Vavrinka...

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

00:20

Melburn, Australijan open, navijači, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track