ĐOKOVIĆ JURI JOŠ JEDAN FEDEREROV REKORD! Novak u najužem krugu kandidata za PRESTIŽNU NAGRADU!
Foto: Ciro De Luca / Zuma Press / Profimedia

hoće li biti najbolji?

ĐOKOVIĆ JURI JOŠ JEDAN FEDEREROV REKORD! Novak u najužem krugu kandidata za PRESTIŽNU NAGRADU!

Tenis -

Novak Đoković ponovo se našao u najužem izboru za prestižnu nagradu Laureus svetskog sportistu godine.

Uz Novaka su kandidati za ovo laskavo priznanje još i fudbaler Mančester sitija Erling Haland, te Leo Mesi, skakač s motkom Armand Duplantis, sprinter Noa Lajls i vozač Formule 1 Maks Ferštapen.

Da li će Đoković, koji je prošle sezone osvojio tri grend slem turnira, i na taj način dokazao da mu godine ništa ne mogu, stići do priznanja ostaje da se vidi.

- Novak je napravio još jedan gigantski korak ka tome da postane najuspešniji teniser svig vremena, pobedom nad Danilom Medvedevom u finalu US opena, za 24. grendslem titulu – time se izjednačio sa Margaret Kort, a prestigao je Rafaela Nadala sa 22 titule. U impresivnoj godini, svetski broj jedan osvojio je i Australijan open i Rolan Garos – izostao je kalendarski slem samo zbog poraza u pet setova od Karlosa Alkaraza u finalu Vimbldona. Završio je godinu snažno, osvojio svoj 40. masters u Parizu i pobedio je Janika Sinera u finalu ATP završnog turnira, za rekordnu sedmu titulu - navodi se na sajtu Laureusa u opisu Novakovih postignuća

Novak je do sada četiri puta osvajao ovu nagradu (2012, 2015, 2016, 2019), a ukoliko i peti put dobije priznanje izjednačiće se sa rekorderom Rodžerom Federerom i preteći će Juseina Bolta koji je takođe imao četiri Laureusa u svojoj karijeri.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

04:03

Krejg O’Šenesi ekskluzivno za Kurir: Novak neće dati da se otpiše tako lako!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track