JEDAN OD NAJBOLJIH TENISERA U ISTORIJI PROMENIO SE DO NEPREPOZNATLJIVOSTI: Teška bolest supruge ga je totalno dotukla!
Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia, Printscreen/Drušvene mreže

ne liči na sebe

JEDAN OD NAJBOLJIH TENISERA U ISTORIJI PROMENIO SE DO NEPREPOZNATLJIVOSTI: Teška bolest supruge ga je totalno dotukla!

Tenis -

Pit Sampras, teniser koji je 14 puta osvajao grend slem trofeje, primetno je ostario. Situacija sa teškom bolešću njegove supruge primetno utiče na njegov život.

Pit Sampras
foto: London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Tokom karijere Pit Sampras (52) retko je pokazivao emocije na terenu i nije previše komunicirao sa protivnicima, novinarima ili navijačima. To ga je učinilo radikalno drugačijim od njegovog najvećeg rivala, Andrea Agasija.

Sampras se nakon penzionisanja 2003. godine potpuno povukao i sreću pronašao u krugu porodice. Povremeno je učestvovao u egzibicionim mečevima sa Agasijem, Novakom Đokovićem, Rodžerom Federerom, Rafaelom Nadalom i drugim teniskim zvezdama, ali je tu praksu prekinuo pre oko pet godina.

Novak Đoković, Pit Sampras
foto: Ap

Njegovo poslednje pojavljivanje na jednom takvom događaju datira iz marta 2019. godine, kada je Sampras u paru igrao sa Novakom Đokovićem protiv Džona Mekinroa i Tomija Hasa u Indijan Velsu. Egzibicioni meč odigran je umesto polufinala mastersa koji je trebalo da igraju Rodžer Federer i Rafael Nadal, ali je Španac otkazao zbog povrede.

Has i Mekinro pobedili su Đokovića i Samprasa rezultatom 7:4. Rezultat nije bio bitan, sve legende su se odlično zabavljale i bile su poslastica za publiku. Đoković je takođe sa zadovoljstvom podelio teren sa Samprasom, koji mu je uzor od detinjstva.

Takođe 2019. legendarni teniser je objavio autobiografsku knjigu "Pit Sampras - Povratak veličini". Ubrzo je počela pandemija koronavirusa, a njegova aktivnost je počela da se ograničava na izuzetno retke intervjue. U jednom od njih na kraju sezone 2021. Sampras je Đokovića nazvao najvećim igračem u istoriji. Novak tada još nije bio ispred Federera i Nadala po osvojenim slemovima, ali je Pitu imponovalo što je Srbin na kraju godine sedmi put postao svetski broj jedan i oborio svoj rekord.

Pit Sampras
foto: ROBYN BECK / AFP / Profimedia

Posle toga, Pit Sampras je gotovo nestao iz javnog života. Razlog za to je, kako se na kraju ispostavilo, krajnje neprijatan. U drugoj polovini 2022. njegovoj supruzi, glumici Bridžit Vilson, dijagnostikovan je rak jajnika. Pit je o tome govorio tek u oktobru 2023.

- Za to vreme sam naučio da je teško tražiti podršku kada ti je nije dobro da samo pričaš o bilo čemu. Zato vas molim da mentalno podržite i molite se za našu porodicu - rekao je Sampras u poruci koju je objavio zvanični sajt ATP.

Vilsonova je podvrgnuta operaciji, potom i hemoterapiji i nastavila je da se bori protiv bolesti. Tokom 1990-ih, Sampras je izgubio trenera Tima Galiksona, zbog teške bolesti. Pit se nada da se još jedna tragedija može izbeći. Glavna nada je u savremenoj medicini.

Pit Sampras i Bridžit Vilson imaju dva sina, Rajana (18) i Kristijana (21). Sada je težak trenutak za celu porodicu legendarnog tenisera.

Pit Sampras
foto: GAMR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pit Sampras (52) je nedavno snimljen kako kupuje kafu na Beverli Hilsu. Izgledao je veoma loše. Američki mediji pišu da je primetno ćelav, da mu pogled luta i da bi ga ljubitelji tenisa teško prepoznali.

Očigledno je da stres zbog bolesti njegove supruge uzima danak na Pitu Samprasu. Ostaje nam da se nadamo da će Bridžit Vilson prevazići svoju tešku bolest, a da će Pit Sampras ponovo igrati tenis na egzibicionim mečevima.

Kurir sport

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track