BOGATI ŠEICI SPREMILI MILIONE ZA ĐOKOVIĆA! ATP postigao dogovor sa Saudijskom Arabijom: Neverovatne cifre čekaju tenisere
Foto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

Promene

BOGATI ŠEICI SPREMILI MILIONE ZA ĐOKOVIĆA! ATP postigao dogovor sa Saudijskom Arabijom: Neverovatne cifre čekaju tenisere

Tenis -

Teniska ATP organizacija ozvaničila je dogovor sa Saudijskim investicionim fondom (PIF) o "strateškom partnerstvu.

Ulazak Saudijaca u svet tenisa doneće i određene promene. Svakako će oni uneti dosta više para za nagradne fondove, ali će isto tako dobiti i organizacije velikih takmičenja. Tako će od oktobra ove godine organizovati zvanični turnir za ATP bodove.

Takođe, Arabija će organizovati "Slem šest kraljeva" na kome će učestvovati Novak Đoković, Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, Danil Medvedev, Janik Siner i Holger Rune. Nagradni fond je neverovatan - pobednik će dobiti para koliko se daje za osvajanje sva četiri grend slema. U brojkama, pobednik turnira "Slem šest kraljeva" dobiće 5,62 miliona dolara. Primera radi, Janik Siner je za osvajanje Australijan opena inkasirao 1,95 miliona.

Logo investicionog fonda PIF stajaće ubuduće i uz ATP listu.

I to nije sve.

Saudijci će biti pokrovitelji turnira u Indijan Velsu, Majamiju, Madridu, Pekingu, kao i na završnom turniru. Takođe, svi turniri "Next gen Masters" biće igrani u Džedi do 2027. godine.

Saudijci su prethodnog meseca odabrali Rafaela Nadala za ambasadora. Takođe, organizovali su i egzibicioni duel Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa, kao i Arine Sabalenke i Ons Žaber.

Kurir sport

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track