NADAL SE POVUKAO I OLAKŠAO NOVAKU PUT KA ISTORIJI! Đoković napada još jedan REKORD koji je u Rafinom vlasništvu!
Foto: Ibrahim Ezzat/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

uskoro ga prestiže

NADAL SE POVUKAO I OLAKŠAO NOVAKU PUT KA ISTORIJI! Đoković napada još jedan REKORD koji je u Rafinom vlasništvu!

Tenis -

Rafael Nadal je morao da se povuče sa turnira u Indijan Velsu na sam dan meča sa Milošem Raonićem, a u glavnom žrebu ga je zamenio Sumit Nagal. Crnogorac sa kanadskim papirima će stoga imati mnogo lakši posao nego što je očekivao, a iskusni 37-godišnji Španac neće imati priliku da poveća svoj rekord.

"Sa velikom tugom moram da se povučem sa ovog sjajnog turnira u Indijan Velsu. Svi znaju koliko volim ovo mesto i koliko volim da giram ovde. To je jedan od razloga zašto sam došao jako rano u pustinju da treniram i da se spremim. Vredno sam radio i trenirao i svi znate da sam se za vikend testirao, ali ne smatram da sam spreman da igram na najvećem nivou na ovako bitnom događaju. To nije laka odluka, zapravo je teška ali ne mogu da lažem sebe i hiljade navijača. Nedostajećete mi, ali sam siguran da će turnir biti jako uspešan", napisao je Rafael Nadal posle odustajanja od takmičenja u kalifornijskoj pustinji.

Rafael Nadal
foto: Patrick HAMILTON / AFP / Profimedia

Rafael Nadal je sa 406 pobeda na mastersima najuspešniji teniser ikada, ali kako stvari stoje i taj rekord bi mogao da padne! Novak Đoković se nalazi na drugom mestu sa 399 pobeda i juri da obori jedan od poslednih rekorda koje drži njegov najveći rival. Odavno je prestigao Rodžera Federera na trećem mestu sa 381 pobedom na mastersima, a sada Novak čeka veliki jubilej. U duelu drugog kola u kome će se sastati sa Australijancem Aleksandrom Vukićem ili Japancem Šinzarom Močizukijem srpski teniser juri 400. pobedu na mastersima.

Novak Đoković je tradicionalno imao mnogo uspeha u Indijan Velsu osvajao je ovaj turnir rekordnih pet puta, a 2011. je u finalu savladao upravo Rafaela Nadala. Španac ima tri titule i igrao je poslednje finale ovde 2022. godine. Sa druge strane Novak je poslednji put nastupio 2019. godine kada ga je u trećoj rundi savladao Filip Kolšrajber. Nakon toga je izbio virus korona, 2020. godine nije bilo turnira, a Sjedinjene Američke Države potom nisu dozvoljavale Novaku da uđe u državu jer nije vakcinisan.

Novak Đoković
foto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sada će imati priliku da se priblži Nadalu po broju pobeda i ako bi osvojio Indijan Vels po šesti put došao bi do 405 pobeda, jedne manje od Nadala. Svoj učinak kao četvrti na večnoj listi pobednika na mastersima pojačao je i Endi Marej. Nekadašnji svetski broj jedan je u prvom kolu savladao još jednog veterana Davida Gofana 6:3, 6:2 i tako upisao 228. pobedu. Naredni meč imaće sa Andrejom Rubljovom.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

04:03

Krejg O’Šenesi ekskluzivno za Kurir: Novak neće dati da se otpiše tako lako!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track