NEĆU DA LAŽEM, PLAŠIM IH SE! Karlos Alkaraz otvorio dušu: Nisam dao sve od sebe jer su mi bile IZA LEĐA! (VIDEO)
Foto: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

nezgodna situacija

NEĆU DA LAŽEM, PLAŠIM IH SE! Karlos Alkaraz otvorio dušu: Nisam dao sve od sebe jer su mi bile IZA LEĐA! (VIDEO)

Tenis -

Španac Karlos Alkaraz savladao je Nemca Aleksandera Zvereva u četvrtfinalu Indijan Velsa sa 2:0 (6:3, 6:1), a ovaj susret je pored brutalne igre drugog tenisera planete obeležila i neobična situacija.

Roj pčela našao se na terenu i napao je igrače, te je meč u jednom trenutku prekinut, a Alkaraz i Zverev su bežali glavom bez obzira. Po završetku meča Alkaraz je otkrio da se veoma uplašio.

- Iskreno, neću da lažem, ja se plašim pčela. Video sam ih nekoliko tokom zagrevanja. Nisam dao 100 odsto na početku meča sa pčelama iza sebe i to me malo frustriralo. Ali rekao sam hajde da krenemo, hajde da probamo. A kada je meč opet počeo fokusirao sam se na igru - rekao je Alkaraz, pa u dahu nastavio:

- Bilo je čudno. Malo sam sačuvao živce za tenis kad smo izašli na teren. Gledali smo pčele. Znali smo da će biti nezgodno, to zujanje je bilo nezgodno i zbog toga će se ovo pamtiti, a ne toliko zbog meča. Ali bio je odličan meč. U svlačionici sam bio fokusiran i mislim da sam dobro odradio stvari i pre početka.

Na kraju, dotakao se i svoje igre koja je bila na zavidnom nivou.

- Vrlo sam srećan zbog nivoa svoje igre i kako sam koristio dimenzije terena. Jako je važno za mene i moju igru da protivnik ne zna šta je sledeće. Tako da sam riternirao na razne načine. To je malo konfuzno za moje protivnike. To je moj stil, moja igra i srećan sam što sam u tome dobar - zaključio je on.

Karlos Alkaraz će u polufinalu Indijan Velsa igrati protiv Italijana Janika Sinera.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

04:03

Krejg O’Šenesi ekskluzivno za Kurir: Novak neće dati da se otpiše tako lako!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track