NOLE, GODINE NE MOŽEŠ DA POBEDIŠ! Đokoviću stigla ZABRINJAVAJUĆA PORUKA legende: Imate iskustvo, ali prestari ste da ga koristite!
Foto: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

KONORS

NOLE, GODINE NE MOŽEŠ DA POBEDIŠ! Đokoviću stigla ZABRINJAVAJUĆA PORUKA legende: Imate iskustvo, ali prestari ste da ga koristite!

Tenis -

Legendarni teniser, Džimi Konors, jedan je od onih koji zabrinut nakon lošeg starta sezone Novaka Đokovića.

Srpski teniser, iako je i dalje prvi na svetu i ostaće barem do sredine aprila na tom mestu, nije igrao dobro na Australijan openu gde je poražen u polufinalu od Janika Sinera, kao ni u Indijan Velsu na mastersu koji je osvajao pet puta, ali na kojem nije igrao pet prethodnih godina.

Konors veruje da bi slab start sezone mogao da bude posledica činjenice da će Đoković u maju proslaviti 37. rođendan.

- Godine su nešto što se ne može pobediti bez obzira koliko se borite ili koliko se tridite da imate pravi režim ishrane i treninga, brojke se tu računaju - rekao je Konors i dodao:

- Kada igrate sa momcima koji su i po 15 godina mlađi od vas, iskustvo je velika stvar. Jedina stvar koja ima veze sa iskustvom je kada ga steknete, već ste prestari da uradite bilo šta sa tim. Dođete do tačke kada su ti dečaci jednostavno jači i kada su spremni da ostanu tu na vrhu. Đoković je isto tako bio mlad kada je počinjao uspon, igrajući sa igračima koje je morao da pobedi da bi stekao reputaciju. Jasno je da sada teško - zaključio je Amerikanac.

Džimi Konors
foto: AP

Džimi Konors je tokom karijere osvojio 148 titula, od čega 109 u okviru ATP. Na prvo mesto je stigao sa 21 godinom, a 1983, sa 30 godina, devet dana pre 31. rođendana, osvojio je US open, njegov poslednji od ukupno osam grend slem trofeja.

Sa druge strane Đoković je 12 od svojih 24 grend slem trofeja osvojio nakon što je napunio 30 godina.

Kurir sport

Bonus video:

01:07

Đoković iznenadio ženu u Dubaiju, odveo je na koncert Zdravka Čolića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track