SRPSKO ČUDO OD DETETA O KOM BRUJI FRANCUSKA: Stric joj je naš SLAVNI fudbaler, predviđaju joj da će biti u VRHU svetskog tenisa!
Foto: Printskrin/Instagram

dete za primer

SRPSKO ČUDO OD DETETA O KOM BRUJI FRANCUSKA: Stric joj je naš SLAVNI fudbaler, predviđaju joj da će biti u VRHU svetskog tenisa!

Tenis -

Ženski srpski tenis u velikoj je krizi, otkada su sa velike scene sišle Jelena Janković i Ana Ivanović. Međutim, neke stvari mogle bi uskoro da se promene...

Simona Ljuboja
foto: Printskrin/Instagram

Lepe vesti dolaze iz Francuske, jer u toj zemlji teniski stasava jedna neobična devojčica - Simona Ljuboja. Ona je srpskog porekla, a pored našeg, ima i državljanstvo Francuske. Rođena je u Beogradu, u maju 2014. godine. Problem za srpski tenis mogla bi da predstavlja činjenica da je Simona već u sistemu Francuske, pa je tamo doživljavaju kao svoju veliku nadu. Pitanje je koliko TSS u ovom trenutku može da učini. Ali, to je neka druga priča.

Simona Ljuboja osvojila je nedavno prestižni turnir za decu u Francuskoj, pod imenom "Poussins Mulhouseiens 2024", koji je iz kategorije TMC serije. Iako ima samo devet godina, pokazala je sav svoj raskošni talenat. Na turniru su igrale devojčice iz tri zemlje - Francuske, Nemačke i Švajcarske.

Simona Ljuboja
foto: Printskrin/Instagram

Simona Ljuboja počela je da igra tenis sa pet godina, uz svoju sestru od strica Đuliju, za koju je mnogo vezana. Posle toga roditelji su je upisali na jednu akademiju u Parizu. Vrlo brzo se izborila za vrh u francuskom tenisu, u svom uzrastu, devojčica rođenih 2014. godine. Selektirana je više puta od strane Francuske teniske organizacije, kao i nacionalne reprezentacije te zemlje. Već dve sezone igra ligu u Francuskoj, a teniski uzori su joj Novak Đoković, Arina Sabalenka i Monika Seleš.

Nažalost, Simona nije imala priliku da upozna svoje uzore, iako bi to volela, posebno Novaka i Moniku. Najveći san joj je da jednog dana podigne sva četiri grend slem pehara, ali pre svega da osvoji Vimbldon i bude najbolja na svetu. Veliku podršku dobija od svoje porodice, oca, majke, brata i sestre, kao i porodice svog strica.

Simona Ljuboja pohađa redovnu i muzičku školu, svira klavir i peva duhovnu muziku sa mlađom sestrom Atanasijom u hramu Srpske pravoslavne crkve u Parizu. Omiljene pevačice su joj Danica Crnogorčević i Edit Pjaf.

Francuski list "DNA Alsace" navodi da se od Simone u narednim godinama mogu očekivati veliki rezultati u seniorskom tenisu.

Danijel Ljuboja
foto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Malena Simona je bratanica čuvenog srpskog fudbalera Danijela Ljuboje, koji je rođen u Vinkovcima i koji je igrao za našu reprezentaciju od 2003. do 2006. godine, a bio je učesnik Mundijala u Nemačkoj.

Danijel Ljuboja profesionalni fudbal na najvišem nivou igrao je punih 16 godina. Nosio je dres klubova Sošo, Strazbur, PSŽ, Štutgart, Hamburger, Volfzburg, Grenobl, Lica, Legija i Lans.

02:00

NOVAK SE BORI ZA PRAVA IGRAČA, IMA STAV U MONOTONIJI JEDNOUMLJA Opovrgnute žestoke izjave Rene Stabs prema svetskom broju jedan!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track